Γιάννενα μέσω… Δράμας στην Α1;

από AllAboutARIS

Οι φήμες αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη προσυμφωνία

Ορατό είναι το ενδεχόμενο από τη νέα σεζόν να μπουν τα Γιάννενα στον μπασκετικό χάρτη, καθώς υπάρχουν συζητήσεις με τον πρόεδρο του ΚΑΟΔ, Αριστείδη Ιωαννίδη, για μεταφορά της ομάδας από την Δράμα στα Γιάννενα.

Είναι ποτέ δυνατόν τα Γιάννενα να εκπροσωπηθούν τη νέα αγωνιστική περίοδο στην κορυφαία κατηγορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ, τουτέστιν στην Α1, όταν τα τελευταία χρόνια το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι παρουσία είτε του ΑΓΣΙ είτε του Κρόνου, παλαιότερα, μέχρι τη Γ” Εθνική; Κι όμως είναι.

Όχι, δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά για απτή πραγματικότητα που εφόσον τελικά πάρει σάρκα και οστά θα θέσει σε νέες βάσεις το άθλημα στην περιοχή και θα δώσει, επιτέλους, στην πρωτεύουσα της Ηπείρου μπασκετική οντότητα.

Και μπορεί τέτοιου είδους σενάρια να έχουν γίνει αντικείμενο επεξεργασίας και στο παρελθόν, ωστόσο ποτέ τα πράγματα δεν ήταν τόσο ξεκάθαρα όσο τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη συμφωνία μιας ομάδας ανθρώπων με τον πρόεδρο του ΚΑΟΔ, Αριστείδη Ιωαννίδη, προκειμένου η ομάδα της Δράμας, που αγωνίζεται στην Α1, να αλλάξει έδρα και όνομα μετακομίζοντας στα Γιάννενα, ενώ σημαντικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη φέρεται να έχει παίξει ο γνωστός ατζέντης παικτών, Παναγιώτης Καπάζογλου, που έλκει την καταγωγή του από τα Γιάννενα και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στον ΚΑΟΔ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ποσό που ζητήθηκε ως εγγύηση από τον πρόεδρο του ΚΑΟΔ προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία δεν είναι απαγορευτικό, ενώ στη συμφωνία προβλέπεται η παραμονή του προέδρου της δραμινής ομάδας στο τιμόνι της νέας ΚΑΕ, έχοντας όμως δίπλα του ανθρώπους που γνωρίζουν άριστα τα μυστικά του μπάσκετ στην πόλη μας.

Εφόσον τελικά «φιξαριστεί» η συμφωνία των δύο πλευρών, η νέα ομάδα που θα προκύψει (το όνομα παραμένει ακόμα άγνωστο, θα έχει όμως είτε ως πρώτο είτε ως δεύτερο συνθετικό τη λέξη Γιάννενα) θα χρησιμοποιεί ως έδρα το κλειστό του Πανεπιστημίου.

Πηγή: passports.gr

Προτεινόμενα Άρθρα