Οι Διόσκουροι και το άρθρο 99

από AllAboutARIS

Η παραμονή των Μποχωρίδη-Βεζένκοφ και οι οικονομικές υποχρεώσεις της ΚΑΕ αποτελούν τα δυο «καυτά» θέματα

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΑΡΗ, έλαβαν άδοξα τέλος μόλις στις 8 Μαΐου. Οι «κίτρινοι» γνώρισαν την ήττα από τον Ολυμπιακό, η οποία σήμανε τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια των πλέι οφς. Ενώ όμως στις υπόλοιπες ομάδες οι μέρες μετά το τέλος των αγώνων κυλούν πιθανότατα σε χαλαρούς ρυθμούς, αυτό είναι κάτι που απέχει πολύ από τα όσα συμβαίνουν στο «Αυτοκράτορα». Η ατζέντα της διοίκησης αλλά και των μετόχων έχει ορισμένα «καυτά» ζητήματα, τα οποία αναμένεται να συζητηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Το μέλλον τόσο του Αλέξανδρου Βεζένκοφ όσο και του Λευτέρη Μποχωρίδη είναι αβέβαιο. Και οι δύο έχουν συμβόλαιο με τους «κίτρινους» για τη νέα σεζόν, όμως ουδείς μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα πως το Σεπτέμβριο θα φορούν εκ νέου τα κιτρινόμαυρα. Οι περιπτώσεις τους έχουν μία βασική διαφορά πάντως. Ο Βούλγαρος, στο συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι το καλοκαίρι, έβαλε ρήτρα ύψους 250 χιλιάδων ευρώ. Κάτι που απλούστατα σημαίνει ότι όποια ομάδα καταθέσει το εν λόγο ποσό, μπορεί να τον κάνει δικό της (εφόσον φυσικά δεχθεί κι ο παίκτης). Το ενδιαφέρον της Αναντολού Εφές έγινε γνωστό από τη στιγμή που στον πάγκο των Τούρκων έκατσε ο Βαγγέλης Αγγέλου και απομένει να φανεί εάν όντως υπάρξει συγκεκριμένη προσφορά.

Για τον Μποχωρίδη τα δεδομένα είναι διαφορετικά, αφού όποιος σύλλογος θελήσει να τον αποκτήσει, πρέπει να έρθει σε οικονομική συμφωνία με τον ΑΡΗ. Κι αυτό διότι στο δικό του συμβόλαιο δεν υπάρχει καμία ρήτρα αποδέσμευσης. Δύσκολα πάντως η διοίκηση της ΚΑΕ θα προβάλει τις ίδιες οικονομικές απαιτήσεις με το προηγούμενο καλοκαίρι, που ζητούσε ένα εκατομμύριο ευρώ για να τον αποδεσμεύσει. Κι αυτό διότι υπάρχουν οι υποχρεώσεις για το άρθρο 99. Την επόμενη χρονιά οι «κίτρινοι» πρέπει να αποδεσμεύσουν από τα ταμεία τους ένα ποσό κοντά στις 600 χιλιάδες ευρώ, το οποίο δύσκολα θα βρεθεί με τα υπάρχοντα δεδομένα και τότε η διοίκηση ίσως αναγκαστεί να προχωρήσει σε κάποια πώληση.

Προτεινόμενα Άρθρα