"Τραγική έλλειψη παραγόντων τα τελευταία χρόνια"

από AllAboutARIS

"Οι εποχές που χτυπούσαμε το χέρι στο τραπέζι, έχουν παρέλθει"

Στην εκπομπή “AllAboutARIS On Air” παραχώρησε συνέντευξη γνωστός νομικός,  Θωμάς Νικολός, με αφορμή τη χτεσινή συζήτηση των ανθρώπων του ΑΡΗ με τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Το μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον “Ξανθό” αναφέρθηκε σε κάποια πράγματα τα οποία ειπώθηκαν χτες, μίλησε για τον μπασκετικό ΑΡΗ και τις επόμενες εξελίξεις, ενώ έκανε επίσης αναφορά και στην ΠΑΕ.

Αναλυτικά: 

Για την επόμενη μέρα της ομάδας μπάσκετ: “Πρέπει να ξεκινήσει μία ανοδική πορεία της ομάδας. Αυτή είναι και η επιθυμία της διοίκησης. Μέχρι τώρα η ομάδα βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Τώρα όμως πρέπει να ξεκινήσει κάτι καινούργιο, ώστε η ομάδα να αρχίσει να ανεβαίνει. Πρέπει να λυθεί το θέμα της ΦΙΜΠΑ άμεσα, να δούμε το αγωνιστικό και εν συνεχεία το άρθρο 99.

Ο ΑΡΗΣ έχει μεγάλο βάρος. Ακόμα και οι πολιτικοί σε αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Στο ποδόσφαιρο αντίθετα υπάρχει μια καχυποψία. Οταν φτάνει κάτι να λύνεται στα δικαστήρια, κάτι δεν πάει καλά. Δεν γίνεται ένας ολόκληρος ΑΡΗΣ να σύρεται στα δικαστήρια”.

Για τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΚΑΕ: “Θα γίνει εντός αυτής της εβδομάδας το αργότερο μέχρι την επόμενη. Αν ληφθούν κάποιες αποφάσεις, θα μιλάμε για μία νέα αρχή. Περιμένουμε να δούμε αν μπορούν  να καταβληθούν κάποια ποσά, ενώ θα υπάρξουν και κάποιες αλλαγές στο ΔΣ”.

Για το ενδεχόμενο έλευσης ενός επενδυτή: “Η έννοια του επενδυτή, για μένα έχει παραποιηθεί. Στον ΑΡΗ είναι δύσκολο να έρθει ένας άνθρωπος, ο οποίος θα βάλει λεφτά, για να βγάλει, κυρίως λόγω των χρεών. Στην ΚΑΕ έχουμε ετοιμάσει ένα ειδικό πρότζεκτ σαν διοίκηση πρωτοδικείου, ώστε να ξέρει όποιος ενδιαφερθεί, τα δεδομένα της ομάδας.. Η χρονιά αυτή ήταν συμμαζέματος. Ολα στην ΚΑΕ είναι τακτοποιημένα και καταγεγραμμένα.

Σε πρώτο φάση εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επενδύσουμε στον τομέα των χορηγιών, των διαφημίσεων. Πράγματα που είναι γύρω μας”.

Για το την αδικία που αισθάνονται οι φίλοι του ΑΡΗ, όσον αφορά τη συμπεριφορά των πολιτικών: “Πέρασε μια δεκαετία σχεδόν, με κάποιες διοικήσεις που δεν τους ενδιέφερε το κομμάτι του γηπέδου μπάσκετ. Στην παρούσα φάση δεν είναι διαπραγματεύσιμο το θέμα του γηπέδου. Δεν έχει το κύρος και το βάρος, γιατί τα καθημερινά προβλήματα σε εμποδίζουν πάρα πολύ. Πηγαίνεις και παρακαλάς με καλό τρόπο, με κατανόηση, για να μην βουλιάξει το καράβι”.

Για τη χτεσινή συνάντηση των ανθρώπων του ΑΡΗ με τον Γιάννη Ιωαννίδη, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης του για τα αθλητικά σωματεία: “Συζητήσαμε ουσιαστικά πράγματα και πλέον ανταλλάσσουμε απόψεις. Οι εποχές που χτυπούσαμε το χέρι στο τραπέζι, έχουν παρέλθει.

Ο ΑΡΗΣ είχε μία τεράστια και τραγική έλλειψη παραγόντων την τελευταία δεκαετία. Προσπαθούμε να αποδείξουμε στους τρίτους ότι δεν είμαστε λαμόγια. Η ομάδα έχει φαγωθεί από μέσα, φτάνοντας σε σημείο να προσπαθείς να αποδείξεις, πως δεν είσαι ελέφαντας.

Εμείς δεν ζητάμε να σβήσουν τα χρέη και ειδικές τροπολογίες, αλλά την έλευση κάποιων ανθρώπων. Και η ΠΑΕ είπε χτες πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Εγινε μία αναφορά στη ρύθμιση των χρεών, όπως λέγεται ότι θα γίνει σε άλλες ομάδες. Ακόμα και αν δεν έρθει επενδυτής, να δοθεί η δυνατότητα στην ομάδα να πληρώσει τα χρέη της με ευνοϊκές συνθήκες”.

Για τους Βεζένκοφ και Μποχωρίδη: “Υπάρχει ρήτρα για τον Βεζένκοφ, όπως υπάρχουν κάποιες και για τον Μποχωρίδη. Εμείς δεν θέλουμε να πουλήσουμε κανέναν παίκτη, ενώ και τα ίδια τα παιδιά δεν θέλουν να φύγουν”.

Προτεινόμενα Άρθρα