Καστρίτης: “Ο ΑΡΗΣ έχει αξίες – Είμαι πολύ αισιόδοξος”

από AllAboutARIS

Στην πρώτη του τοποθέτηση ο κ. Καστρίτης σημείωσε: Οπως είπα και στις πρώτες μου δηλώσεις, θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση για την τιμή που μου έκανε. Δεν είναι η ώρα να πούμε πολλά λόγια. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Οι συνθήκες είναι δύσκολες για τον ΑΡΗ. Έχουμε δύο επιλογές… Μπορούμε να μείνουμε σε αυτό, να το υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας κάθε μέρα και να είναι πιο ανηφορικός ο δρόμος μας. Ο άλλος είναι να εστιάσουμε στα θετικά και όλοι μαζί να παλέψουμε για μία καλή χρονιά. Έρχομαι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Υπάρχει μία διοίκηση με εμπειρία, έτοιμη να παλέψει για όσα προβλήματα υπάρχουν. Υπάρχουν στελέχη που έχουν βοηθήσει την ομάδα να τα βγάλει πέρα σε δύσκολες χρονιές.

Η απόφαση μου ήταν αρκετά εύκολη. Ο ΑΡΗΣ έχει τεράστια αύρα, δυναμική και ενέργεια. Ολοι μαζί θα παλέψουμε για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Οσοι αγαπούν αυτή την ομάδα, θέλουν να τη βλέπουν στην κορυφή. Δεν μπορούμε να το κάνουμε. Στόχος είναι η ομάδα να επιστρέψει κάποια στιγμή σε αυτή τη θέση. Είναι πολλά τα θέματα και τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Ο ΑΡΗΣ έχει αξίες. Θέλω να κάνουμε μία ομάδα που θα δουλέψει σκληρά, θα είναι οικογένεια και θα υπηρετήσει αυτό που εκπροσωπεί ο ΑΡΗΣ, ανεξάρτητα με τη θέση της ομάδας. Πάμε για το καλύτερο αλλά δεν μπορούμε να υποσχεθούμε κάτι. Είναι όλοι έτοιμοι. Έχουμε λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση για τα ban. Είναι το πιο σημαντικό σε αυτή τη φάση. Υπό αυτές τις συνθήκες, είμαι σίγουρος ότι στο τέλος της χρονιάς θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και όλοι θα είναι χαρούμενοι για όσα θα έχει πετύχει η ομάδα”.

Στη συνέχεια ο προπονητής του ΑΡΗ απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου..

Ο Γιάννης Καστρίτης για το ερωτηματικό των ban και αν υπάρχει φόβος: “Δεν φοβάμαι καθόλου. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου να οριοθετώ βαθμολογική θέση. Δεν πήρα την απόφαση να έρθω για να παλεύουμε στις τελευταίες θέσεις. Επί της παρούσης και επειδή δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια, από τη στιγμή που φτιάχνουμε ομάδα χωρίς ban, προχωράμε έτσι. Πήρα τις διαβεβαιώσεις ότι θα λυθούν τα ban. Με αυτές τις συνθήκες μιλάμε με την αγορά”.

Για τη στελέχωση του ρόστερ μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας: “Το ιδανικό θα ήταν να είναι όλοι εδώ με την έναρξη της προετοιμασίας. Μακάρι να τα καταφέρουμε. Σίγουρα όμως θα υπάρχουν κάποια κενά, κυρίως στους ξένους. Το μπάτζετ είναι περιορισμένο οπότε οι κινήσεις μας θα πρέπει να είναι προσεκτικές και προσεγμένες. Το Summer League είναι 7-17 Αυγούστου. Μετά από αυτό, όσοι δεν έχουν ελπίδα για NBA έρχονται στην Ευρώπη. Τότε μπορεί να προκύψουν κάποιες καλές περιπτώσεις ξένων”.

Έχει αποφασιστεί, ναι. Μέχρι να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις, δεν μπορώ να πω κάτι”.

Για την αποχώρηση του Φλιώνη: Τον αγαπάω πάρα πολύ. Τον εκτιμώ ως χαρακτήρα και παίκτη. Έχω συνεργαστεί μαζί του. Είναι από τα σπλάχνα του ΑΡΗ και προσέφερε πολλά. Αποφάσισε να αποχωρήσει, γνωρίζει καλύτερα… Θέλω να του ευχηθώ τα καλύτερα. Ηδη το έχω κάνει”.

Για τον τρόπο που θα διαμορφωθεί το ρόστερ: Θα ξεκινήσουμε από τον ελληνικό κορμό. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτή τη στιγμή μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κορμό για κάποια χρόνια. Αρκετοί Έλληνες έχουν κλείσει ήδη. Επίσης τα οικονομικά μας δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Εκφράζω αισιοδοξία για την ομάδα αλλά η φετινή χρονιά είναι ίσως η πιο δύσκολη που έχουμε περάσει. Πολλές ομάδες αυξάνουν το μπάτζετ τους με τα λεφτά απο το στοίχημα. Εμείς όχι. Αυτό δεν μας κάνει ευέλικτους. Για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις μας. Θα πρέπει να βρούμε παιδιά που θα μπορούν να μας στηρίξουν”.

Για τα ονόματα των Κώττα, Σχίζα και Χάνλαν: “Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι. Η δεξαμενή των παικτών είναι μικρή. Έχουμε μιλήσεις με αυτούς τους παίκτες αλλά και αρκετούς ακόμα. Θα ξεκινήσουμε από τον ελληνικό κορμό, για να ξέρουμε ακριβώς τι ξένους ψάχνουμε μετά”.

Για τις επιλογές νεαρών Αμερικάνων: Κοιτάζουμε τα πάντα. Το σημαντικό είναι η χημεία και ο κατάλληλος συνδυασμός. Ανέκαθεν μου άρεσαν οι rookies. Γνωρίζουμε την αγορά, κάναμε συζητήσεις. Το πρόβλημα είναι ότι φέτος οι rookies έχουν τη δυνατότητα να μείνουν για μία ακόμη σεζόν στο κολέγιο, λόγω κορωνοϊού. Οι υπόλοιποι θα το παλέψουν στο Summer League”.

Για το αν αισθάνεται ότι άφησε κάτι στη μέση, μετά την πρώτη του θητεία στον ΑΡΗ: “Νομίζω πως όχι. Έφυγα μετά το τέλος της σεζόν. Αυτή τη στιγμή είναι μία διαφορετική κατάσταση, με άλλη διοίκηση. Είναι κάτι καινούργιο”.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X