«Επαθα μπλακ άουτ στο τέλος, δεν είδα τίποτα»

από AllAboutARIS

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ προκρίθηκε στον τελικό της Ευρωλίγκας με φοβερή ανατροπή επί της ΤΣΣΚΑ (68-67) και ο Ντέιβιντ Μπλατ έδωσε ρεσιτάλ στη συνέντευξη Τύπου.

Ο πρώην προπονητής του ΑΡΗ ήταν σε μεγάλα κέφια μετά την φοβερή ανατροπή της ομάδας του και την πρόκριση επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. «Να σας πω κάτι; Είμαι έμπειρος προπονητής, αλλά παραδέχομαι ότι στα τελευταία 5 δευτερόλεπτα έπαθα μπλακ-άουτ, δεν θυμάμαι τίποτα. Δεν είδα καν πως σκόραρε ο Ράις. Θα το δω το βράδυ στο ξενοδοχείο για να το πιστέψω. Απλά εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι αφού πήραμε έτσι τη μπάλα, θα κερδίσουμε».

Ο Μπλατ, που μίλησε στα αγγλικά, τα ιταλικά αλλά και τα ελληνικά, αποκάλυψε τι είπε στους παίκτες του για να τους δώσει κίνητρο και να γυρίσουν το ματς: «Ήμασταν στο -15 οπότε δεν μπορούσα να τους πω ότι θα κερδίσουμε, ή ότι θα διεκδικήσουμε η νίκη. Μπορούσα να βάλω μόνο έναν βραχυπρόθεσμο στόχο. Τους είπα να κλείσουμε τη διαφορά πριν το τέλος του δεκαλέπτου, όπως και κάναμε. Το πήγαμε στους 10. Στη συνέχεια όταν η διαφορά ήταν στους 5 και πάλι σε τάιμ-άουτ δεν τους μίλησα για τακτική. Τους είπα τώρα δεν είναι 10, είναι 5. Και αυτοί έχουν το άγχος. Οπότε εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να βγάζουμε άμυνα και να σπρώχνουμε τη μπάλα μπροστά».

Προτεινόμενα Άρθρα