Για άλλα 35 χρόνια στο Σακραμέντο

από AllAboutARIS

Η πόλη του Σακραμέντο ενέκρινε το σχέδιο δημιουργίας και χρηματοδότησης ενός καινούριου κέντρου ψυχαγωγίας και αθλητισμού, για την ομάδα του NBA, Σακραμέντο Κίνγκς.

Επειδή παίζει πολύ το τελευταίο διάστημα το θέμα της αξιοποίησης του Κλεάνθης Βικελίδης ώστε μέσω αυτού να προκύψει επενδυτής, διαβάστε τι γίνεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και πιο συγκεκριμένα τι κάνει το Σακραμέντο για να κρατήσει τους Κινγκς στην πόλη

Το συμβούλιο της πόλης λοιπόν ενέκρινε τα σχέδια, σε μια συνάντηση που έγινε την Τρίτη, με ψήφους 7 υπερ και 2 κατά, δημιουργίας του καινούριου γηπέδου που περιλαμβάνει όρο, ο οποίος δεσμεύει τους Κίνγκς να παραμείνουν στο Σακραμέντο για 35 χρόνια.. Η συμφωνία δημιουργίας του καινούριου γηπέδου περιλαμβάνει όρο, ο οποίος δεσμεύει τους Κίνγκς να παραμείνουν στο Σακραμέντο για 35 χρόνια.
Η οικονομική συνδρομή της πόλης στο έργο θα είναι 233 εκατομμύρια δολάρια, με το μεγαλύτερο μέρος να χρηματοδοτείται από μια συμφωνία για την εκμετάλλευση του πάρκινγκ. Οι Κίνγκς θα δώσουν 254 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή και θα πληρώνουν ετησίως 6,5 εκατομμύρια δολάρια. Μέσα στα 35 χρόνια, που δεσμεύονται οι Κίνγκς, η πόλη του Σακραμέντο θα κερδίσει 391 εκατομμύρια από την ενοικίαση του γηπέδου.

Η κατεδάφιση του υπάρχοντος γηπέδου θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι, με τα έργα ανέγερσης του νέου γηπέδου να ξεκινούν το φθινόπωρο. Το νέο γήπεδο θα ανοίξει τις πύλες του τη σεζόν 2016-2017.

Ο δήμαρχος του Σακραμέντο, Κέβιν Τζόνσον δήλωσε: “Η αποψινή ψηφοφορία αποτελεί μια ιστορική στιγμή για το Σακραμέντο και το επιστέγασμα δουλειάς πολλών χρόνων από πολλούς στην πόλη μας. Το Σακραμέντο έχει ένα όραμα για το μέλλον του και είμαι πολύ περήφανος για την κοινότητά μας, που πάλεψε για να σιγουρέψει την πραγματοποίηση αυτού του οράματος.”
Οι Κίνγκς μετακόμισαν στο Σακραμέντο από το Κάνσας, το 1985 και παίζουν στο νυν γήπεδό τους για 26 σεζόν.

Προτεινόμενα Άρθρα