«Χρειάζονται χρόνο Μποχωρίδης-Βεζένκοφ»

από AllAboutARIS

Στη σημασία του να παίρνουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής από την ομάδα τους ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, αναφέρθηκε ο μέχρι πρότινος operation manager της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Παρασκευάς Μουρατίδης.

Ο Έλληνας προπονητής, που δούλεψε με τους δύο παίκτες στη φετινή σεζόν, τόνισε μάλιστα-μιλώντας στον «Αρένα»- ότι αν δεν έχουν εγγυημένο χρόνο συμμετοχής από όποια ομάδες ενδιαφέρεται γι’ αυτούς, τότε είναι προτιμότερο να μείνουν στον ΑΡΗ, για να παίζουν τουλάχιστον 25 λεπτά.

Αναλυτικότερα είπε:

Για το τέλος της συνεργασίας του με τον ΑΡΗ: «Εδώ και τρεις βδομάδες συναντήθηκα με τον κ. Αρβανίτη και αποφασίσαμε πως ήταν καλύτερο να μην συνεχίσουμε. Η διοίκηση προσπαθεί να τρέξει πολλά πράγματα γιατί έχει ανοιχτές πληγές και με τους παίκτες και με την απαγόρευση μεταγραφών  της FIBA. Πρέπει να τα λύσει για να κοιτάξει το θέμα προπονητή».

Για τους Βεζένκοφ και Μποχωρίδη: «Είναι δύο εξαιρετικά παιδιά, που αγαπάνε το μπάσκετ. Δουλεύουν στο γήπεδο και το μέλλον είναι μπροστά τους. Θα κάνουν καριέρα και πρέπει να κάνουν την καταλληλότερη επιλογή για να έχουν  χρόνο συμμετοχής. Το πρώτο που πρέπει να εξασφαλίσουν είναι ο χρόνος συμμετοχής σε οποιοδήποτε επίπεδο. Αν δεν έχουν χρόνο, πρέπει να μείνουν στον ΑΡΗ και να συνεχίσουν με στόχο την διαρκή βελτίωση τους. Οι προτάσεις από ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκα θα συνεχίσουν να τους χτυπάνε την πόρτα. Στον ΑΡΗ θα έχουν πάνω από 25 λεπτά συμμετοχής και αυτό πρέπει να ισχύσει όπου κι αν πάνε. Ο Λευτέρης είναι εξαιρετικός παίκτης, όπως και ο Βεζένκοφ, μπορεί να παίξει σε δύο θέσεις. Αυτό είναι σημαντικό στο μπάσκετ. Ως νεαρός έχει τα περιθώρια να γίνει καλύτερος και να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο. Θέλει προσοχή και υπομονή. Αν συνεχίσει να παίζει έτσι θα παίζει σε δύο χρόνια σε υψηλό επίπεδο Ευρωλίγκα».

Για το ταλέντο του Γκάλη: «Έπαιζε 40 λεπτά, αλλά ήταν ένα ανεπανάληπτο ταλέντο. Το μπάσκετ είχε τότε διαφορετική μορφή. Τώρα αγωνίζονται περισσότερο οι αθλητές και όχι τόσο τα ταλέντα. Περίπτωση σαν του Γκάλη δεν θα εμφανιστεί ποτέ».

Για το αν υφίσταται σύγκριση μεταξύ Βεζένκοφ και Μποχωρίδη: «Κάθε ομάδα αξιοποιεί τον κάθε αθλητή, με βάση τα χαρακτηριστικά του. Ο καθένας έχει το δικό του, προσωπικό, ταλέντο. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Ο καθένας από τους δύο αθλητές έχει το δικό του ταλέντο και δεν υπάρχει σύγκριση».

Για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού σχετικά με τον Μποχωρίδη: «Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κάνει μια… ελληνική ομάδα. Είχα πει και πέρυσι ότι πολλοί θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν το μοντέλο του ΑΡΗ, με πολλούς Έλληνες και λίγους ξένους. Ο ΑΡΗΣ είναι αναγκασμένος να είναι σε αυτό το πρόγραμμα, αλλά πρέπει να φύγει και η απαγόρευση της ΦΙΜΠΑ, ώστε να μπορέσει να αποκτήσει ένα-δύο ξένους και όχι παραπάνω για να πέσει και το μπάτζετ».

Προτεινόμενα Άρθρα