Η απόφαση του Πελεκάνου

από AllAboutARIS

Σήμερα είναι η καταλυτική ημερομηνία για να αποφασίσει ο Μιχάλης Πελεκάνος αν θα ασκήσει το δικαίωμα της οψιόν που έχει στο συμβόλαιο του ή αν θα παραμείνει στον ΑΡΗ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με τα δεδομένα να οδηγούν στην… ελευθερία του.

Ο Μιχάλης Πελεκάνος έχει το δικαίωμα βάση του συμβολαίου του με ένα μικρό χρηματικό ποσό να μείνει ελεύθερος και να αναζητήσει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του ή να συζητήσει εκ νέου με τον ΑΡΗ, μία πρακτική που χρησιμοποιείται αρκετά συχνά στο ΝΒΑ αλλά και στην Ευρώπη. Ο Έλληνας άσος των “κιτρίνων” θέλει να παραμείνει αλλά η στασιμότητα σε αρκετά ζητήματα, όπως του προπονητή ή της FIBA σίγουρα τον έχει προβληματίσει, την στιγμή που έχει προτάσεις από Κηφισιά, Ρέθυμνο, ΑΕΚ αλλά και ομάδες του εξωτερικού. 
Στον ΑΡΗ επίσης θα ήθελαν να συζητήσουν μαζί του επαναδιαπραγμάτευση στο οικονομικό κομμάτι για την νέα χρονιά, με το συμβόλαιο του να αγγίζει τις 70.000 ευρώ ή να ξεκινήσουν  νέες επαφές όντας… ελεύθερος στην αγορά.
Ο Μιχάλης Πελεκάνος σήμερα θα πάρει την οριστική του απόφαση, με τις πιθανότητες να είναι υπέρ του σεναρίου να μείνει ελεύθερος και να συζητήσει απο την αρχή ένα νέο συμβόλαιο με τον ΑΡΗ. Αν δεν μείνει ελεύθερος, τότε θα τεθεί σε ισχύ ο δεύτερος χρόνος του συμβολαίου που έχει υπογράψει με τον ΑΡΗ. 

Προτεινόμενα Άρθρα