Από το τουρνουά "Μάραντ Ελλάς", στο… "Νίκος Γκάλης"

από AllAboutARIS

Τελευταίο τουρνουά, που διοργάνωσε ο ΑΡΗΣ, ήταν εκείνο με την ονομασία "Μάραντ Ελλάς"

Η επισημοποίηση του τουρνουά “Νίκος Γκάλης”, όπως ήταν λογικό, προκάλεσε αισθήματα ικανοποίησης στον κόσμο του ΑΡΗ, ειδικά στο κομμάτι των αυτοαποκαλούμενων “μπασκετικών”, οι οποίοι έχουν “αποτραβηχτεί” τα τελευταία χρόνια.

Στο τέλη Σεπτεμβρίου, οι φίλοι της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να δουν -από κοντά- δυνατές ομάδες (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παναθηναϊκός, Μπάνβιτ), οι οποίες συμφώνησαν να έρθουν στο “Nick Galis Hall”.

Ο θεσμός των… φθηνοπωρινών τουρνουά εγκαινιάζεται, και πάλι, στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας του ΑΡΗ. Το εν λόγω αθλητικό γεγονός, όμως, δεν είναι το πρώτο, που θα γίνει στην ιστορική έδρα του ΑΡΗ.

Εχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά, που ο ΑΡΗΣ, διοργάνωσε τουρνουά, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας και λίγο πριν την έναρξη της Α1.

Οι παλαιότεροι, ίσως, θυμούνται το τουρνουά της “Μάραντ Ελλάς”, εταιρεία η οποία -τότε- συνεργαζόταν με το… ΤΑΚ ΑΡΗΣ, και πιο συγκεκριμένα το 1993.

Ο θεσμός δεν… μακροημέρευσε και, σαφώς, οι αντίπαλοι που ήρθαν, στα τέλη Αυγούστου του `93, στο “Παλαί”, δεν ήταν ιδιαίτερα εμπορικοί. Το τρίτο κρατικό κανάλι είχε την κάλυψη του γεγονότος, αλλά η μεγάλη μάζα του κόσμου, δεν έδωσε το “παρών” στην πρόβα τζενεράλε της ομάδας του Βλάντο Τζούροβιτς.

Οι “κίτρινοι” εισέρχονταν στα χρόνια της παρακαμής και η μόνη “αποκάλυψη” των φιλικών, που δόθηκαν, 21 χρόνια πριν, ήταν ο νεοφερμένος, Παναγιώτης Λιαδέλης, ο οποίος είχε εντυπωσιάσει με την παρουσία του.

Πλέον, το τμήμα μπάσκετ αναμένεται να “ακουστεί”, στην Ευρώπη, και -σίγουρα- θα προσελκύσει πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον, μιας και το όνομα του Νίκου Γκάλη αποτελεί… εγγύηση επιτυχίας.

Προτεινόμενα Άρθρα