"Εργατικός και πολυδιάστατος"

από AllAboutARIS

Ο βοηθός του Ιβκοβιτς στην Εφές σκιαγράφησε το προφίλ του νεαρού γκαρντ

Η επικείμενη μεταγραφή του Λευτέρη Μποχωρίδη στον Παναθηναϊκό είναι φυσιολογικό να τον έχει φέρει στο μπασκετικό προσκήνιο της Ελλάδας και δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για αυτόν.

Ενας από αυτούς είναι και ο Βαγγέλης που ξέρει τον παίκτη από την κοινή τους παρουσία στον ΑΡΗ και σκιαγράφησε το προφίλ του.

Διαβάστε ένα απόσπασμα του σχετικού δημοσιεύματος του sport24.

“Ζητήσαμε από τον άμεσο συνεργάτη του Ντούσαν Ίβκοβιτς, στην Αναντολού Εφές (και υπεύθυνο για την κατακόρυφη εξέλιξη του Μποχωρίδη) να μας πει τι μπορεί να περιμένει ο Παναθηναϊκός από τον 20χρονο combo guard, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με τους “πράσινους” (εκκρεμεί το σημερινό ΔΣ της ΚΑΕ Άρης, για να επικυρωθεί η συμφωνία). Ξεκίνησε με αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία, στο μυαλό κάθε προπονητή (“είναι καταπληκτικό παιδί”), πριν περάσει στο παρασύνθημα: “Αγαπά πραγματικά, το μπάσκετ. Είναι παίκτης που παίζει για να νικήσει. Όσο περνά ο καιρός, θα γίνεται καλύτερος. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τεράστια βήματα ωρίμανσης, τα οποία ήταν σταθερά. Είναι εργατικός, αλλά και πολυδιάστατος. Εννοώ ότι μπορεί να παίξει ακόμα και σε τρεις θέσεις. Βασική προϋπόθεση είναι να κάνει εξειδικευμένη δουλειά και να πάρει το χρόνο του, να υπάρχει υπομονή”.

Τι εννοεί με το “εξειδικευμένη δουλειά”; “Αυτό που προέχει, είναι να έχει υγεία. Το δεύτερο σημαντικό είναι να του παρέχεται εξειδικευμένη πληροφορία. Μπορεί να μετάσχει σε καταστάσεις δημιουργίας, να εκτελέσει με πλάτη και με πρόσωπο, αλλά και να αναλάβει διάφορους αμυντικούς ρόλους -σε διαφορετικές θέσεις. Η εξέλιξη του θα είναι πιο γρήγορη, με τη σωστή χημεία συμπαικτών”.

Πόσο μπορεί να τον βοηθήσει η συνύπαρξη με τον Διαμαντίδ

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού είναι εκείνος που ξέρει τις αδυναμίες του νέου του παίκτη, όπως είπε και ο Αγγέλου, ο οποίος για το τέλος άφησε το βασικό κανόνα σε όλες αυτές τις περιπτώσεις: “Όλα εξαρτώνται από τον ίδιο”.

Προτεινόμενα Άρθρα