Ο λαός στη Χ.Α.Ν.Θ. για τα χρέη του μπάσκετ (Vid)

από AllAboutARIS

Ο λαός του ΑΡΗ κέρδισε, τότε, τη μάχη.

Η ιστορία, όπως λένε, κύκλους κάνει και έστω και με μικρές παραλλαγές, επαναλαμβάνεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Εν έτει 2014 ο κόσμος του ΑΡΗ εξακολουθεί να δίνει μάχες, θέλοντας να “εξαγνιστεί” από αμαρτίες… άλλων. Σήμερα, η μέρα κρίνεται “ιστορική” δεδομένου ότι η ΠΑΕ ΑΡΗΣ πήρε το δρόμο της εκκαθάρισης, μετά τη δικαστική απόφαση, που κοινοποιήθηκε το πρωϊ.

Εάν, τα πράγματα, όμως, έπαιρναν διαφορετική τροπή, ο “κιτρινόμαυρος” λαός ήταν έτοιμος να κατέβει στους δρόμους, με πρώτο προορισμό τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Οπως έγινε και πριν, ακριβώς, 15 χρόνια, όταν περισσότεροι από 10.000 φίλαθλοι του ΑΡΗ, “υποδέχονταν” τον -τότε- πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ., θέλοντας να ασκήσουν πιέσεις για ρύθμιση των χρεών στο μπάσκετ, όπως και την ανέγερση νέου γηπέδου. Οι αγώνες δικαιώθηκαν, λίγα χρόνια μετά, και πιο συγκεκριμένα το 2003, έτος που έγινε η σύσταση της νέας ΚΑΕ. 

Τα χρέη εμφανίστηκαν, εκ νέου, με την ΚΑΕ -πριν λίγους μήνες- να οδηγείται στο άρθρο “99” του Πτωχευτικού Κώδικα, με την ευχή να μην ξαναγίνουν ούτε χρέη, ούτε ανάλογου ύφους συλλαλητήρια…

Στο πιο ειρηνική, οπαδική συγκέντρωση χιλιάδων οπαδών -όλα κύλησαν ήρεμα- και, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, το ενδιαφέρον των Μ.Μ.Ε. ήταν μεγάλο. Το σύνθημα, που έμεινε στην ιστορία ήταν το “Φέρτε τον Πρωθυπουργό, να ρυθμίσουμε τα χρέη, να τον κάνουμε Αρειανό”.

Αρειανός μπορεί να μην έγινε, αλλά τα χρέη -έστω και με καθυστέρηση- ρυθμίστηκαν. Ο λαός φέρνει νίκες, όταν οι… παράγοντες κρίνονται ως “αντιπαραγωγικοί” και ζημιογόνοι.

Σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο…

Προτεινόμενα Άρθρα