Σε Αρβανίτη, Γαλιλαία οι μετοχές

από AllAboutARIS

Η ουσιαστική παρουσία της ΓΕΝΕΣΙΣ στα κοινά της ΚΑΕ Άρης, ολοκληρώθηκε το 2009 με την αποχώρηση και των τελευταίων μελών της από την διοίκηση. Χθες όμως, έστω και αν πέρασαν πέντε ολόκληρα χρόνια, ο κύκλος της εταιρείας – μεγαλομετόχου της «ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003», έκλεισε και τυπικά

Η ουσιαστική παρουσία της ΓΕΝΕΣΙΣ στα κοινά της ΚΑΕ Άρης, ολοκληρώθηκε το 2009 με την αποχώρηση και των τελευταίων μελών της από την διοίκηση. Χθες όμως, έστω και αν πέρασαν πέντε ολόκληρα χρόνια, ο κύκλος της εταιρείας – μεγαλομετόχου της «ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003», που ιδρύθηκε για να γίνει η ειδική εκκαθάθάριση της παλαιάς ΚΑΕ, έκλεισε και τυπικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Arena Press.

Οι Λευτέρης Αρβανίτης και Χρήστος Γαλιλαίας, πήραν στα χέρια τους το δικαίωμα χρήσης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΚΑΕ Άρης. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν, η ΓΕΝΕΣΙΣ παραχώρησε το 57% των μετοχών που κατείχε και πλέον, πέρασε στην ιστορία, παραδίδοντας το δικαίωμα στον νυν πρόεδρο και αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, να ορίσουν τις τύχες της εταιρείας στο παρόν και στο μέλλον.

Η ΓΕΝΕΣΙΣ, μια ομάδα Αρειανών (Αντωνιάδης, Παπαϊωάννου, Πόππης, Γκιουλέκας, Τουρσουτζιάν, Πετρομελίδης, Πουλιτσίδης), ανέλαβε να δώσει όραμα στην νέα ΚΑΕ που ιδρύθηκε το 2003. Το 2005 παραχωρήθηκε ένα ποσοστό της τάξεως του 14% στους κ.κ. Τζεβελέκη, Παπαπέτρου, Νικολαϊδη, ενώ αργότερα ο κ. Τζεβελέκης μετοχοποίησε μέρος των χρημάτων που είχε βάλει στην ΚΑΕ, φτάνοντας το ποσοστό του στο 33%.

Η δημιουργία της ΣΑΡΙΣΑ κατέστησε ουσιαστικά ανενεργή την ΓΕΝΕΣΙΣ, το 2010, καθώς πολλά από τα μέλη της συμμετείχαν στην νέα μη αστική εταιρεία που συστάθηκε για να βοηθά την ΚΑΕ οικονομικά. Η αποχώρηση Δαμιανίδη από την ΚΑΕ, το 2012, έφερε στην επιφάνεια την ανάγκη αλλαγών στις δομές της ΓΕΝΕΣΙΣ, Ο Θόδωρος Κουρόγλου ανέλαβε έκτοτε χρέη προέδρου της μεγαλομετόχου, αλλά ουσιαστική εμπλοκή της ΓΕΝΕΣΙΣ στην ΚΑΕ δεν υπήρχε. Πλην, φυσικά, την οικονομική στήριξη που παρείχαν μεμονωμένα, συγκεκριμένα μέλη της.

Θέλοντας να διευκολύνουν τις εξελίξεις για το παρόν και το μέλλον, τα μέλη της ΓΕΝΕΣΙΣ ήρθαν σε συμφωνία με τους κ.κ. Αρβανίτη – Γαλιλαία και τους παρέδωσαν το δικαίωμα χρήσης του ποσοστού που κατείχαν. Μετά από 2 τίτλους, έναν ελληνικό και έναν ευρωπαϊκό, δυο «κλεμμένους» τελικούς κυπέλλου Ελλάδος, έναν χαμένο τελικό Eurocup και πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ συνολικών καταθέσεων στην ΚΑΕ, ένας μεγάλος κύκλος έκλεισε και τυπικά για τον μπασκετικό ΑΡΗ”.

Προτεινόμενα Άρθρα