«Προσγειωμένοι για τη δύσκολη συνέχεια»

από AllAboutARIS

Ο "Σάσα" μιλώντας στους Αλέξη Σαββόπουλος και Χρύσανθο Τσαλτίδη μίλησε για την κατάκτηση του "Nick Galis Cup", αλλά και για την προσεχή σεζόν στη οποία ο ΑΡΗΣ πρέπει να παρουσιαστεί καλύτερος από πέρσι.

Στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS on Air» φιλοξενήθηκε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Ο «MVP» του «Nick Galis Cup» μίλησε για το τουρνουά που κατέκτησε ο ΑΡΗΣ, ανέφερε μερικά από τα νέα στοιχεία που έχουν οι «κίτρινοι» στο παιχνίδι τους, ενώ παράλληλα τόνισε ότι πρέπει όλοι να μείνουν προσγειωμένοι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τουρνουά του Νίκου Γκάλη: «Σίγουρα ήταν ένα Σαββατοκύριακο χαράς για εμάς. Παίξαμε με αντιπάλους που βλέπουμε μόνο από την τηλεόραση και τα δείγματα ήταν θετικά. Ετσι, μπορούμε να ελπίζουμε και για την Τετάρτη, αλλά και για τη συνέχεια. Παίξαμε χωρίς άγχος, κάναμε ένα καλό τουρνουά και η κατάκτηση του μας δίνει μεγάλο κίνητρο για τη συνέχεια».

Για τον τίτλο του «MVP»: «Μου δίνει μεγάλη ώθηση, αλλά χωρίς τους συμπαίκτες μου και το σταφ δεν θα έκανα τίποτα. Από τη στιγμή που έχουμε τον κόσμο και τον Νίκο Γκάλη στο πλευρό μας, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα».

Για τα νέα στοιχεία στο παιχνίδι του ΑΡΗ: «Προσπαθήσαμε να τρέξουμε πιο πολύ από τους αντιπάλους μας και να αποφύγουμε το παιχνίδι επαφής. Σε αυτό το κομμάτι τα καταφέραμε πολύ καλά, ενώ κάναμε και κλεψίματα. Η περιφέρεια μας τα πήγε πολύ καλά σε γενικές γραμμές. Αυτό είναι το καινούριο μας στιλ. Να παίζουμε ωραίο μπάσκετ, πρώτα για εμάς, και μετά για τον κόσμο μας».

Για το γεγονός ότι το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο: «Μας στεναχώρησε λίγο αυτό, αλλά καταλαβαίνουμε ότι παίζει μεγάλο ρόλο και το οικονομικό. Περιμένουμε κάθε ευκαιρία που θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, προκειμένου να τον χαροποιήσουμε. Πάντως, το χειροκρότημα στο τέλος ήταν πολύ ζεστό και μας έδωσε μεγάλη δύναμη για τη συνέχεια».

Για το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί ο Ηλυσιακός είναι μια ομάδα που τρέχει. Τώρα είμαστε το φαβορί και πρέπει να κερδίσουμε. Κανένας μας δεν θέλει να ζήσει κάτι ανάλογο με αυτό που είχε γίνει πριν δύο χρόνια με την Κηφισιά».

Για τον Λευτέρη Μποχωρίδη: «Είναι σε μια νέα ομάδα, μιλάμε τακτικά. Προσπαθεί να προσαρμοστεί και του εύχομαι το καλύτερο»

Για το γεγονός ότι έμεινε και φέτος στον ΑΡΗ: «Πιστεύω ότι έκανα το σωστό. Ηθελα να έχω χρόνο συμμετοχής και ανυπομονώ να ξεκινήσει η νέα χρονιά και να δω το ρόλο που θα μου δώσει ο κόουτς. Εγώ θα κάνω ό,τι μου ζητήσει για να φτάσει η ομάδα ψηλά. Δε λέω ήταν δύσκολο να πω όχι στον Παναθηναϊκό, αλλά ήταν εξίσου πολύ δύσκολο και να φύγω από τον ΑΡΗ»

Για το γεμάτο του καλοκαίρι; «Ηταν γεμάτο, αλλά πολύ ευχάριστο. Η εμπειρία με την Εθνική ομάδα ήταν πολύ ωραία, και με βοήθησε να βελτιωθώ. Ελπίζω κάθε καλοκαίρι να ζω κάτι ανάλογο».

Για την προοπτική του NBA: «Αυτό που με νοιάζει τώρα είναι ο ΑΡΗΣ. Αυτό που λέτε είναι ένα μακρινό όνειρο, για το οποίο πρέπει να δουλεύω κάθε μέρα. Στην καριέρα μου θέλω να πάω βήμα, βήμα και θα δούμε τι θα γίνει».

Για τη σημερινή κλήρωση: «Θα είμαι εκεί και θα τη δω από κοντά. Θα εκπροσωπήσω κατά κάποιον τρόπο τον ΑΡΗ(γέλια). Δεν έχω προτιμήσεις, κάτι μου λέει όμως το ενστικτό μου για την πρεμιέρα, αλλά προτιμώ να το κρατήσω για εμένα».

Για τους στόχους του ΑΡΗ: «Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρσι. Δυστυχώς δε μπορούμε να κοιτάμε πολύ ψηλά. Θέλουμε να πάμε βήμα με βήμα και αν προκύψει κάτι καλό, δε θα πούμε όχι φυσικά».

Προτεινόμενα Άρθρα