Πολλά περιθώρια βελτίωσης

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με τρία στα τρία την χρονιά αλλά ακόμη δεν έχει φτάσει στα αγωνιστικά επίπεδα που θα ήθελε ο προπονητής του Δημήτρης Πρίφτης.

Ηλυσιακός και Ψυχικό αποδείχθηκαν εύκολη λεία για τον νέο ΑΡΗ. Με σοβαρότητα στην μεγαλύτερη διάρκεια των αγώνων κατάφεραν οι «κιτρινόμαυροι» να επικρατήσουν εύκολα εκτός έδρας. Στο χθεσινό, πρώτο παιχνίδι εντός έδρας η εμφάνιση δεν ήταν καλή. Δεν προβλημάτισε κανέναν απλά έδειξε πως χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη για αν φτάσει η ομάδα στο αγωνιστικό επίπεδο που επιθυμεί ο Δημήτρης Πρίφτης. Αμυντικά σχεδόν τα πάντα πήγαν καλά. Ο αντίπαλος δεν βρήκε ελεύθερα σουτ και σε καμία περίπτωση δεν απείλησε μέσα από την ρακέτα. Το μοναδικό αμυντικό μειονέκτημα ήταν η αντιμετώπιση του Σαρικόπουλου όταν έλειπαν Νέιμικ και Σίμτσακ και του Παπαντωνίου όταν τον μάρκαρε ο Τόμας. 

Η κακή εμφάνιση προήλθε επιθετικά. Και μόνο οι αριθμοί το αποδεικνύουν. Στα προηγούμενα ματς ο ΑΡΗΣ είχε μέσο όρο πόντων πάνω από 80 και χθες πέτυχε μόλις 63! Σημαντικό ρόλο όπως είπε ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» έπαιξε η αμυντική συμπεριφορά της ΑΕΚ. Η Ένωση έκλεισε την ρακέτα της και ανάγκασε τους γηπεδούχους να εκτελέσουν περισσότερα τρίποντα απ’ ότι δίποντα και τα περισσότερα μάλιστα πέρα από τα 7.30 μέτρα. Ο Τόμας οργάνωνε καλά αλλά δεν είχε τη βοήθεια των υπολοίπων περιφερειακών. Πάσαλιτς, Γκίκας και Μούρτος δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτηθούν καθόλου οι ψηλοί.

Το αυριανό παιχνίδι εμπεριέχει μεγάλες δυσκολίες. Η Κηφισιά είναι έμπειρη ομάδα. Διαθέτει αρκετούς παίκτες άνω των 30 ετών οι οποίοι ξέρουν να διαβάζουν το παιχνίδι. Ο ΑΡΗΣ θα έχει σαφέστατο προβάδισμα όταν θα… τρέχει αλλά στο σετ παιχνίδι θα πρέπει να βρει τον τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα χτυπώντας μέσα από την ρακέτα. Ο χρόνος για να υπάρξει σημαντική βελτίωση είναι ελάχιστος αλλά υπάρχει η πεποίθηση πως το αγωνιστικό πρόσωπο του ΑΡΗ θα είναι πολύ καλύτερο από το χθεσινό. 

Προτεινόμενα Άρθρα