Οι προσωπικότητες έκαναν την διαφορά

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ επικράτησε του Ρεθύμνου σε έναν αγώνα όπου από στατιστικής πλευράς η διαφορά δεν ήταν μεγάλη ανάμεσα στις δύο ομάδες στους περισσότερους τομείς. Αυτό που μέτρησε τελικά ήταν η προσωπικότητα…

Οι «κίτρινοι» κέρδισαν την… μάχη των ριμπάουντ με συνολικά 37 (26 αμυντικά,11 επιθετικά) έναντι των 33 του Ρεθύμνου ενώ η σχέση ανάμεσα στα λάθη και τις ασίστ ήταν σίγουρα ικανοποιητική μιας και οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έκαναν 14 λάθη και έδωσαν 16 ασίστ.
Από πλευράς ευστοχίας ο ΑΡΗΣ δεν ήταν καλός στις βολές με 15/22 αλλά και στα τρίποντα με 5/23. Αλλά αυτό που μέτρηση τελικά και στο οποίο συμφώνησαν και οι δύο προπονητές, ήταν οι προσωπικότητες των παικτών των «κιτρίνων» και κυρίως οι Βεζένκοφ και Πάσαλιτς.
Ο νεαρός άσος του ΑΡΗ πέτυχε επτά πόντους στο κρίσιμο 9-0 σερί, όταν το 49-58 έγινε 58-58. Πήρε την μπάλα, τις πρωτοβουλίες που έπρεπε να πάρει ένας ηγέτης βλέποντας ότι οι «κίτρινοι» είχαν έντονο επιθετικό πρόβλημα και έπρεπε να εκμεταλλευτούν την καλή αμυντική λειτουργία σε εκείνο το χρονικό σημείο. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ακόμα μαθαίνει και αυτά που δεν έκανε ίσως σε άλλα παιχνίδια, στα οποία ο ΑΡΗΣ βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση, τα κάνει πλέον τώρα. Και θα συνεχίσει να τα κάνει και καλύτερα.
Όσον αφορά τον Μοχάμεντ Πάσαλιτς, δεν έκανε καλή εμφάνιση κόντρα στο Ρέθυμνο. Αρκετά λάθη, ένα βήμα πίσω αμυντικά και άστοχος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Αλλά όταν η  μπάλα «έκαιγε», την πήρε και σκόραρε έξω από τα 6.75 κάνοντας το 63-60, καλάθι που ήταν… μισή νίκη.
Μία ομάδα για να μπορέσει να φτάσει ψηλά, να ξεπεράσει τις τυχόν αδυναμίες της, πρέπει να έχεις παίκτες με προσωπικότητα, να μπορούν να βγουν μπροστά και να κάνουν αυτό που δεν μπορούν να κάνουν οι αντίπαλοι. Αυτό που έκαναν κόντρα στο Ρέθυμνο.

Προτεινόμενα Άρθρα