Σάσα… λαμπρός τον οδηγεί

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ επικράτησε για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα επί του Π.Α.Ο.Κ. και έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες για κάτι παραπάνω από την είσοδο στην εξάδα, μιας και πλέον ακουμπάει ακόμα και την τρίτη θέση. Και όταν έχεις έναν τέτοιο Βεζένκοφ είναι λογικό.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά στο ντέρμπι και οδήγησε τον ΑΡΗ στην νίκη. Ο νεαρός άσος είχε συνολικά 29 πόντους, 28 εκ των οποίων είχε ήδη από την τρίτη περίοδο ενώ στο τέλος ο πόντος που πέτυχε ήταν καθοριστικός.  Με  37 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης, ο «Σάσα» έδειξε γιατί το  μισό… ΝΒΑ τον παρακολουθεί, σε λίγο και το άλλο μισό.

Ο νεαρός πήρε τον ΑΡΗ από το… χέρι όταν οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να χτίσουν μία διαφορά. Ήταν αυτός που έδωσε στην ομάδα του ένα «μαξιλαράκι» 13 πόντων, ήταν αυτός που εκτός από πόντους βοήθησε στην κυριαρχία του ΑΡΗ στα ριμπάουντ έχοντας συνολικά 14 (7 αμυντικά-7 επιθετικά). Είχε επίσης τρεις ασίστ, πέντε κερδισμένα φάουλ και το σημαντικότερο ήταν το ένα λάθος. Είναι ο ηγέτης του ΑΡΗ, έπαιξε χωρίς άγχος παρά την κρισιμότητα του αγώνα και ήταν ένας διαφορετικός Βεζένκοφ σε σχέση με αυτόν στο Αλεξάνδρειο που ήταν… παγωμένος από την πίεση.

Επίσης ο ΑΡΗΣ κυριάρχησε στα ριμπάουντ έχοντας συνολικά 47 έναντι 33 του ΠΑΟΚ, από τα οποία τα 20 ήταν επιθετικά. Μιλάμε δηλαδή για 20 νέες επιθέσεις, οι οποίοι αλλάζουν πολλά σε έναν αγώνα μπάσκετ. Αυτή την φορά σε σχέση με το Παλέ, ο ΑΡΗΣ τα εκμεταλλεύτηκε και πήρε πόντους.

Η άμυνα ζώνης 2-3 με προσαρμογές και πίεση ήταν επίσης ένα στοιχείο που έδωσε την νίκη στον ΑΡΗ. Τα σουτ δεν μπήκαν από τον ΠΑΟΚ και παράλληλα οι «κίτρινοι» περιόρισαν την… ζημιά μέσα στην ρακέτα.
Επίσης καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η άνοδος του Νέιμικ, όταν ο ΑΡΗΣ τον είχε περισσότερο ανάγκη, στα τελευταία λεπτά. Ο Αμερικανός σέντερ πρόσθεσε επτά υπερπολύτιμους πόντους, πήρε συνολικά 14 ριμπάουντ και έκανε ένα μεγάλο κόψιμο στον Βον.

Ο Πρίφτης από την πλευρά του πέρα από την επιλογή της ζώνης, διαχειρίστηκε άψογα το ρόστερ που είχε στην διάθεση του και μάλιστα με βασικούς παίκτες να έχουν από νωρίς πρόβλημα με φάουλ. Το «ροτέισον» μέσα στον αγώνα ήταν υποδειγματικό, προστατεύοντας τον φορτωμένο με φάουλ Αντεγκμπόγιε, δίνοντας ανάσες όταν έπρεπε στον Βεζένκοφ, κάνοντας σωστές εναλλαγές στους ψηλούς με Νέιμικ και Χαρίση.

Προτεινόμενα Άρθρα