Εμεινε στην Πυλαία…

από AllAboutARIS

Κακοί από όλες τις απόψεις οι "κίτρινοι", με την απουσία του Τόμας να είναι εμφανής

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΕΝΤΖΟΣ
Στην Πάτρα σταμάτησε το σερί των τεσσάρων νικών ενός κάκιστου ΑΡΗ, ο οποίος γνώρισε την ήττα από τον τοπικό Απόλλωνα με 76-60 για την 18η αγωνιστική της Μπάσκετ Λιγκ. Οι “κίτρινοι” πραγματοποίησαν μία από τις χειρότερες φετινές τους εμφανίσεις και έδειξαν ότι… έμειναν στην Πυλαία και τη νίκη επί του ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα. 

Η ομάδα του του Πρίφτη δεν ήταν καθόλου καλή επιθετικά όπως φάνηκε και στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε έναν μέτριο Απόλλωνα ο οποίος έβρικσε τα σουτ που ήθελε από μακρινή απόσταση και κρατούσε σταθερά το προβάδισμα. Ο Βεζένκοφ φορτώθηκε γρήγορα με δύο φάουλ, παρόλα αυτά ο ΑΡΗΣ κρατούσε επαφή με το σκορ, έχοντας επίσης και πάρα πολλά λάθη, κυρίως στο κατέβασμα της μπάλας, όπου φάνηκε η απουσία του Τόμας. 

Αυτά τα λάθη συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ανέλαβε δράση για τους γηπεδούχους ο Ελ-Αμίν, εκτελώντας συνεχώς από μέση ή μακρινή απόσταση, Ο ΑΡΗΣ πήρε σημαντικούς πόντους από την γραμμή των βολών όπως και από τους Πάσαλιτς-Βεζένκοφ, όλα αυτά όμως μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (46-40). Η τελευταία περίοδος ήταν ένας μονόλογος της Πάτρας, η οποία σε πρώτη φάση ανέβασε τη διαφορά στο +10 (59-49) στο 35` και με τον Ελ-Αμίν να είναι ασταμάτητος από τα 6,75, προηγήθηκε με 76-55, πριν οι φιλοξενούμενοι με σερί 0-5 διαμορφώσουν το τελικό 76-60. Με 18 λάθη ήταν αδύνατο να διεκδικήσεις τη νίκη σε μία έδρα από την οποία έχουν περάσει μόνο ΟΣΦΠ και ΠΑΟ.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 28-23, 46-40, 76-60

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (Νίκος Βετούλας): Σκορδίλης 11, Αργυρόπουλος, Γκάλογουεϊ 12, Πεν 17, Φιτζπάτρικ 14, Αντωνάκης, Μπατής 2, Ελ-Αμίν 20, Πελεκούδας, Μολφέτας, Νιφόρας, Γεωργαλής.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Πάσαλιτς 18, Δήμας, Ρίντ 2, Πουλιανίτης, Χαρίσης, Καραθανάσης 2, Βεζένκοφ 18, Νέιμικ 7, Μούρτος 6, Σίμτσακ, Αντεγκμπόγιε 7

Προτεινόμενα Άρθρα