Ο Μάρτιος κρίνει την 4η θέση

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας μία διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του, στους δύο βαθμούς όμως τα επόμενα πέντε παιχνίδια, είναι αυτά που θα κρίνουν πολλά για τον τελικό στόχο που είναι η είσοδος στην τετράδα.

Ουσιαστικά μέσα στον Μάρτιο (αν υπολογίσουν και την 28η Φλεβάρη) και το πρώτο παιχνίδι του Απριλίου, είναι μία πεντάδα αγώνων που θα κρίνουν την πορεία του ΑΡΗ και την είσοδο στην τετράδα. Γιατί πολύ απλά είναι αγώνες κόντρα σε επίσης ενδιαφερόμενες ομάδες για την τετράδα, αλλά και αναμετρήσεις «must win» για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη εντός έδρας.
Η αρχή για τον ΑΡΗ γίνεται στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής στις 28 Φεβρουαρίου κόντρα στην Κηφισιά, την οποία είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο με 83-80. Η αθηναική ομάδα είναι βέβαια αρκετά  πίσω βαθμολογικά με την  μεταξύ τους διαφορά στους τέσσερις βαθμούς, αλλά μία νίκη των «κιτρίνων» θα τους διατηρήσει σε απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους, βγάζοντας εκτός της Κηφισιά.
Στις 7 Μαρτίου για την 19η αγωνιστική ο ΑΡΗΣ φιλοξενεί τον Κόροιβο από τον οποίο είχε χάσει εκτός έδρας με 73-69 (το ξεκίνημα της εφιαλτικής τριάδας αγώνων του πρώτου γύρου και τις τρεις συνεχόμενες ήττες). Παιχνίδι το οποίο οι «κίτρινοι» πρέπει πάση θυσία να κερδίσουν.
Στις 14 Μαρτίου οι «κίτρινοι» πάνε στην Ρόδο σε ένα παιχνίδι-κλειδί για την συνέχεια του πρωταθλήματος μιας και καλούνται να πάρουν την… εκδίκηση τους από τον Κολοσσό από τον οποίο είχαν ηττηθεί στο άδειο λόγω τιμωρίας Αλεξάνδρειο με 65-77. Με την νίκη ο ΑΡΗΣ θα καλύψει το στραβοπάτημα του πρώτου γύρου, δεν θα έχει απώλειες σε μία έδρα που έχουν χάσει βαθμούς οι υπόλοιποι διεκδικητές και σίγουρα θα διατηρήσει μία διαφορά στην βαθμολογία.
Επόμενος «must win» αγώνας εντός έδρας είναι αυτός για την 21η αγωνιστική στις 21 Μαρτίου με τον Πανιώνιο, ο οποίος όπως όλα δείχνουν  τα αποχαιρετήσει την κατηγορία. Ο ΑΡΗΣ την… πάτησε στον πρώτο γύρο και σίγουρα δεν θέλει να υποστεί κάτι ανάλογο, ενώ δεν χωράει στραβοπάτημα απέναντι σε μία ομάδα που θα υποβιβαστεί και μάλιστα εντός έδρας. Φτάνει αυτό του πρώτου γύρου.

Η καυτή… πεντάδα αγώνων κλείσει τον Απρίλιο και συγκεκριμένα στις 4 του ανοιξιάτικου μήνα, σε ένα παιχνίδι όπου ο ΑΡΗΣ θα παλέψει για δύο αποτελέσματα.  Την 22η αγωνιστική οι «κίτρινοι» αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την ΑΕΚ, η οποία έχει ενισχυθεί σε σχέση με την ομάδα την οποία κέρδισαν με 86-75 στο Αλεξάνδρειο. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη πηγαίνει για την νίκη αλλά και για να διατηρήσει την διαφορά, προστατεύοντας σε περίπτωση ήττας το +11 του πρώτου γύρου.
Οι ισοβαθμίες θα διαδραματίσουν τον δικό τους ρόλο στο τέλος της κανονικής περιόδου, με τον ΑΡΗ να έχει το πλεονέκτημα κόντρα στον Π.Α.Ο.Κ. αλλά να χάνει από τον Απόλλωνα Πατρών (έχασε την διαφορά), ενώ είναι στο +11 με την ΑΕΚ και στο +6 με το Ρέθυμνο το οποίο αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική.

Η βαθμολογία
ΑΡΗΣ 28β
Ρέθυμνο 26β
Απόλλων Π. 26β
ΑΕΚ 25β
Κηφισιά 24β
Κολοσσός Ρ. 24β

Προτεινόμενα Άρθρα