Να διαχειριστεί σωστά την κατάσταση

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Σαχινίδης καταθέτει την άποψή του για την ήττα και τα διαιτητικά όργια στην Ρόδο αλλά στέκεται και στο αγωνιστικό σκέλος της αποτυχίας.

Του Δημήτρη Σαχινίδη 

Μετά από ένα παιχνίδι στο οποίο ο ΑΡΗΣ κατέθεσε μέχρι και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων του, αλλά δε μπόρεσε εντέλει να φτάσει στη νίκη είναι εύλογο, όσο και ευνόητο να υπάρχει ένα αίσθημα πικρίας, καθώς όταν χάνονται αγώνες πραγματικά στο νήμα πάντοτε υπάρχει σκεπτικισμός για το γεγονός ότι ο κόπος εντός του γηπέδου δεν μπόρεσε να μετουσιωθεί στην κατάκτηση των δυο βαθμών της νίκης.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως οι άνθρωποι και ο κόσμος της ομάδας δεν αναλώνονται τόσο στην ήττα αυτή καθαυτή, μιας και όταν μιλάμε για αθλητισμό τα πάντα οφείλουν να είναι εντός προγράμματος και να μην θεωρείται τίποτα απρόσμενο, ωστόσο ένα παιχνίδι χαρακτηρίζεται ισότιμο όταν διεξάγεται επί ίσης όροις και όχι με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Η κίνηση της Κ.Α.Ε. η οποία αισθάνθηκε την ανάγκη να εκδώσει ανακοίνωση διαμαρτυρίας θεωρείται απόλυτη δικαιολογημένη, καθότι ο ΑΡΗΣ βάσει της ιστορίας και των επιτευγμάτων του οφείλει να χρήζει του σεβασμού όλων όσων εμπλέκονται με τα κοινά του αθλήματος.

Από εκεί και πέρα επειδή πάντοτε πριν από κάθε αναφορά σε αστάθμητους παράγοντες προέχει η αυτοκριτική πρέπει να τονιστεί το γεγονός ότι η ομάδα δύο φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα απώλεσε διαφορά πέντε πόντων, σε στιγμές που μάλιστα ο αγώνας ήταν σε κρίσιμο σημείο. Σε καμία των περιπτώσεων ο ΑΡΗΣ ηττήθηκε από δικά του λάθη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, από την άλλη όμως πλευρά εάν κάποια πράγματα δεν ειπωθούν τώρα που το τμήμα παρά την ήττα είναι σε καλό φεγγάρι όσο αφορά το αγωνιστικό δεν θα μπορέσουν και να βελτιωθούν συν το χρόνω.

Βεβαίως το αποτέλεσμα  έριξε λίγο τα φτερά του κόσμου, αλλά με μια ήττα είναι τουλάχιστον βλακώδες να αρθεί η εμπιστοσύνη προς το τμήμα και την προσπάθεια που είναι κάτι παραπάνω εμφανές ότι αυτό καταβάλει. Οι αγωνιστικές τρέχουν και οι υποχρεώσεις συνεχίζονται, όλοι λοιπόν οφείλουν να αφήσουν το εν λόγω παιχνίδι στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και να προσηλωθούν στο επερχόμενο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο. Ένα παιχνίδι που θεωρητικά φαντάζει εύκολο, όμως στο παρκέ μόνο εφησυχασμός δεν μπορεί να υπάρξει διότι οι θεωρίες και τα ευχολόγια την ώρα του αγώνα δεν έχουν καμία θέση, όταν μάλιστα είναι κοινά αποδεκτό πώς καθρέφτης όλων είναι η αγωνιστική παρουσία στα 40′ του παιχνιδιού.

Κλείνοντας πρέπει να αντιληφθούν τα αρμόδια όργανα του αθλήματος και πρέπει να αποφασίσουν τι μπάσκετ επιθυμούν να έχουν διότι ο ΑΡΗΣ δικαιούταν να έχει τουλάχιστον 4-6 βαθμούς ακόμη στο σακούλι του στην φετινή του προσπάθεια.

Προτεινόμενα Άρθρα