Και ο Βεζένκοφ το… βιολί του

από AllAboutARIS

Κάθε αγωνιστική που ολοκληρώνεται ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ πλησιάζει ακόμα περισσότερο στον τίτλο του πρώτου σκόρερ αλλά και του MVP της κανονικής περιόδου.

Ο άσος του ΑΡΗ μετά την ολοκλήρωση της 20ης αγωνιστικής είδε το όνομα του σε τρεις πρώτες θέσεις όσον αφορά τις στατιστικές κατηγορίες, ενώ δίνει το παρών συνολικά σε επτά κατηγορίες.

 

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ διατηρήθηκε όπως ήταν αναμενόμενο στην θέση του πρώτου σκόρερ στην Α1 με 371 πόντους, έναντι 315 του δεύτερου Ελ Αμίν του ΑπόλλωναΠατρών ενώ είναι πρώτος και στην κατηγορία των εύστοχων διπόντων με 100, ισοβαθμώντας με τον Δημήτρη Μαυροειδή της Κηφισιάς.

Μία κατηγορία η οποία για πολλούς… δείχνει και τον πολυτιμότερο παίκτη της κανονικής περιόδου, δηλαδή σε αυτή της αξιολόγησης, ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ έχει ξεφύγει με 35 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Δημήτρη Μαυροειδή έχοντας 447 βαθμούς έναντι 412 του παίκτη της Κηφισιάς.

 

Ο άσος του ΑΡΗ είναι δεύτερος στην  λίστα των καλύτερων ριμπάουντερ και κυνηγάει την πρώτη θέση που κατέχει ο Φαγιέ του Ρεθύμνου με 169, έχοντας 158.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται στην κατηγορία των κερδισμένων φάουλ έχοντας πάρει 89 μέχρι στιγμής ενώ σε δύο ακόμη κατηγορίες είναι πέμπτος.

Συγκεκριμένα στο σύνολο εύστοχων τριπόντων με 38 προσπάθειες αλλά και στο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα έχοντας 43.18%.

Προτεινόμενα Άρθρα