Η πιο δύσκολη μάχη μέχρι την επόμενη

από AllAboutARIS

Τι πρέπει να προσέξει αύριο ο ΑΡΗΣ στον αγώνα με την ΑΕΚ γράφει ο Δημήτρης Σαχινίδης.

Ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια που αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να καθορίσει την έκβαση της φετινής περιόδου είναι αυτό που έχει να δώσει ο ΆΡΗΣ κόντρα στην Α.Ε.Κ. στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, από τη στιγμή στην οποία το αποτέλεσμα του εν λόγω παιχνιδιού θα αποτελέσει το κλειδί για την συνέχεια και της κανονικής διάρκειας,αλλά και των πλέι οφ.

Η αγωνιστική άνοδος την οποία παρουσιάζει η ομάδα της Αθήνας από την αρχή της χρονιάς σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προκαλέσει φόβο στον ΆΡΗ, μιας και είναι μια ομάδα που έχει αποδείξει πώς παρά τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες που εμφανίζονται κατά καιρούς μπροστά της έχει το σθένος και την δύναμη να ξεπερνά τα εμπόδια και να πρωταγωνιστεί, ασχέτως με το αν ο προϋπολογισμός της είναι κατά πολύ μικρότερος από τις υπόλοιπες ομάδες των υψηλών στρωμάτων της βαθμολογίας. Είναι πλέον σαφές πώς το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη βασίζει μεγάλο μέρος της καλής πορείας του στην πολύ καλή άμυνα που παρουσιάζει εντός του παρκέ και εκεί λογικά θα βασιστεί και στο αυριανό παιχνίδι. Επίσης ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοίχημα για την αυριανή εικόνα της ομάδος θα είναι η αποφυγή των λαθών που είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο πώς αν εκλείψουν θα δώσουν στον ΆΡΗ το δικαίωμα όχι απλώς να ελπίζει,αλλά να μπει πολύ δυνατά πλέον στην υπόθεση διεκδίκησης του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα στο απερχόμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο η νωθρότητα που παρουσίασε η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο δεν την άφησε να ξεφύγει στο σκορ και να πετύχει μια πιο άνετη νίκη κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να βελτιωθεί, μιας και το ειδικό βάρος το οποίο ομολογουμένως έχει η αναμέτρηση της Κυριακής απαγορεύει τα νεκρά διαστήματα.

Βεβαίως όπως είναι γνωστό ανέκαθεν πριν από ένα μεγάλο ντέρμπι πολλά είναι τα επικοινωνιακά τρικ που σκαρφίζονται οι ομάδες κι έχουν ως απώτερο σκοπό τον αποπροσανατολισμό του αντιπάλου τους Ένα από αυτά είναι το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Α.Ε.Κ. για την απόκτηση του Αλέξανδρου Βεζένκοφ που είναι όπως άλλωστε φανερώνουν και οι αριθμοί της στατιστικής του το πρώτο βιολί και το σημείο αναφοράς του φετινού ΆΡΗ. Πέρα από τη συγκεκριμένη φημολογία ήρθε και η δήλωση του προπονητή της αντιπάλου ομάδος Ντράγκαν Σάκοτα που αναφέρει ότι ο Βέζένκοφ είναι ίσως την συγκεκριμένη στιγμή ο καλύτερος αθλητής της φετινής Α’1. Όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίσουν τους παίκτες της ομάδας οι οποίοι πρέπει να δώσουν όλη τους την προσοχή στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος.

Κλείνωντας θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι προκλήσεις από τα αρμόδια όργανα συνεχίζονται, καθώς ο ορισμός του Καρακατσούνη που έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του όταν καλείται να διαιτητεύσει αγώνες της ομάδας συνιστά αν μη τι άλλο έλλειψη σεβασμού στην ιστορία του αυτοκράτορα του Ελληνικού μπάσκετ.

Προτεινόμενα Άρθρα