»Στην ζωή πρέπει να ανταποδίδεις για αυτά που πήρες»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Γιάννης Ιωαννίδης μίλησε από την πλευρά του για το φιλικό ανθρωπιάς που γίνεται στο Αλεξάνδρειο

Αρχικά τόνισε: «Κερδίσαμε από το μπάσκετ πολλά πράγματα, όχι μόνο οικονομικά αλλά σεβασμό, αγάπη. Στην ζωή πρέπει να τα ανταποδίδεις. Αυτό κάνουμε σαν Παλαίμαχοι, έχουμε παίξει το λιγότερο 20 παιχνίδια. Δεν υπάρχει εισιτήριο αλλά ότι αγαθό μπορεί ο καθένας» και πρόσθεσε: «Έρχονται πατεράδες με τα παιδιά τους, μου λένε κόουτς μεγαλώσαμε με σένα. Κάνουμε μία νέα γενιά φιλάθλων, θα έρθουν σε ένα γήπεδο όπου δεν θα βρίσει ο καθένας, θα αγαπήσουν το μπάσκετ και είναι σημαντικό».

Για την επιστροφή ως προπονητής στο Παλέ είπε: «Σε αυτόν τον πάγκο δεν ήμουν ποτέ, ήμουν απέναντι, έχω συγκίνηση. Δεν θα βλέπω πλέον τους επισήμους αλλά την κερκίδα» ενώ για τα γούρια που σήμερα δεν έχει είπε: «Δεν υπάρχουν γούρια, όταν έχεις μπλέξει με το Άγιο Όρος αυτά τελειώνουν. Ότι σπείρεις θα θερίσεις, να το καταλάβουν όλοι, αυτό είναι η δουλειά, η αγάπη, η πάσα, αν θέλω να παίξω μόνος μου κάνω δυστυχείς όλους τους άλλους».

Για τους Έλληνες παλαιμάχους είπε: «Είναι πειθαρχημένοι όλοι, το βασικότερο είναι ότι ορισμένα παιδιά από αυτά μπορούν να παίξουν τώρα στην Α1, 4-5 παιδιά που είναι πιο νέοι»

Για το αν θα πείσει τον Νίκο Γκάλη να παίξει είπε: «Ο Γκάλης χαίρομαι που είναι εδώ, μέχρι τώρα δεν έχει έρθει για να παίξει. Ευχής έργον είναι κάποια στιγμή να παίξει κιόλας».

Επίσης συμπλήρωσε: «Για να ανέβει το μπάσκετ πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός, πρέπει η Θεσσαλονίκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο» ενώ σε ερώτηση αν πλέον δηλώνει εν ενεργεία προπονητής είπε: «Ναι είμαι προπονητής πλέον. Δεν θα ψάξω εγώ για ομάδα, αυτοί θα με ψάξουν».

Προτεινόμενα Άρθρα