«Ενδεχομένως προσυμφωνία και μέσα στην εβδομάδα»

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Η επιχειρηματική τους ανάπτυξη, είναι δεδομένη»

Στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air» φιλοξενήθηκε ο Σπύρος Χριστοφορίδης, με αφορμή την εκδήλωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ΚΑΕ ΑΡΗΣ.

Ο γνωστός νομικός ήταν «παρών» στις συζητήσεις των δύο πλευρών και αναφέρθηκε στον βαθμό που του επιτρέπεται, στα δεοδμένα αυτής της υπόθεσης, δηλώνοντας πως ενδεχομένως μπορεί να υπάρξει προσυμφωνία και μέσα στην εβδομάδα.

Αναλυτικά: 

Για το ενδιαφέρον των συγκεκριμένων επιχειρηματιών: «Τις δύο πλευρές έφερε κοντά ο κ. Σφυρής. Έγινε συνάντηση με μέλη της διοίκησης το ΑΡΗ. Ο κ. Κοκκώνης εκπροσώπησε την ΚΑΕ. Υπογράφτηκε ένα συμφωνητικό εχεμύθειας. Θα γίνει ανταλλαγή των στοιχειών, με αρκετά από αυτά να έχουν σταλεί ήδη από πριν. Ολα αυτά, με γνώμονα να προχωρήσουμε άμεσα σε μία προσυμφωνία και με τελικό σκοπό αυτοί οι άνθρωποι να αποκτήσουν την πλιεοψηφία των μετοχών. Η εταιρία είναι από το εξωτερικό και όχι ελληνικών συμφερόντων.

Η επιχειρηματική τους ανάπτυξη είναι δεδομένη. Το θέμα είναι να φανούμε συνεπείς στα ζητούμενα, να κρατήσουμε κλειστά στόματα και να γίνει κάτι καλό για την ομάδα».

Για την παρουσία του ίδιου στις συζητήσεις: «Μακάρι να πάει καλά η δουλειά και εγώ να δω την ομάδα να προοδεύει. Δεν θα πληρωθώ για κάτι».

Για την απόφαση της διοίκησης να δημοσιοποιήσει το εν λόγω ενδιαφέρον: «Αυτό ήταν κάτι που απασχόλησε για ώρα. Ηταν στο γήπεδο και είδαν την προπόνηση. Ηρθαν στα γραφεία και κυκλοφόρησαν γενικά. Ετσι προτιμήθηκε από την διοίκηση και συμφώνησαν οι υποψήφιοι επενδυτές να βγει μία ανακοίνωση».

Για την ενημέρωση που είχαν για την ΚΑΕ: «Ειχαν ενημερωθεί, πριν κάνουν το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη. Απλά τώρα μένει να υπογραφεί ένα προσύμφωνο. Ολα όμως πρέπει να είναι στην εντέλεια και να υπάρχουν τα χαρτιά που απαιτούνται».

Για τις εντυπώσεις των επιχειρηματιών: «Η εντύπωση που τους έμεινε ήταν θετική. Εκείνο που τους ενόχλησε σε έναν βαθμό, ήταν η δημοσιότητα, που άρχισε να ξεφεύγει. Τους ενόχλησε το όλο κλίμα. Δεν θέλουν να βγει τίποτα μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία».

Για το πως θα αντιμετωπίσουν το θέμα των χρεών: «Συμφωνούν να τηρείται το άρθρο 99 και να πάμε σε μία ρύθμιση με το Δημόσιο».

Για το πότε αναμένονται εξελίξεις: «Ενδεχομένως να υπάρξει προσυμφωνία και μέσα στην εβδομάδα, αν γίνει η απαραίτητη ανταλλαγή στοιχείων ανάμεσα στις δύο πλευρές.Πάντως μέχρι τέλη Απριλίου θα έχουμε οριστικά εξελίξεις».

Προτεινόμενα Άρθρα