Οριστική συμφωνία για το μνημόνιο στην ΚΑΕ

από AllAboutARIS

Τις πρώτες πρωινές ώρες ολοκληρώθηκε η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας.

Το παιχνίδι με τα Τρίκαλα και το ροζ φύλλο αγώνα που το συνόδευσε ήταν απλά ένα ευχάριστο διάλλειμα στις τελικές συζητήσεις με τον επιχειρηματία που ενδιαφέρεται για την ΚΑΕ. Αργά χθες το βράδυ υπήρξαν νέες επαφές και τα ξημερώματα επήρθε οριστική συμφωνία στο μνημόνιο συνεργασίας που διέπει τη συμφωνία των δυο πλευρών και θα πάρει ορισιτική μορφή όταν θα γίνει στον ξένο επενδυτή η μεταβίβαση του ποσού των μετοχών που αντιστοιχεί στα χρήματα που θα βάλει.

Οι τρεις βασικοί- μεταξύ άλλων- όροι του μνημονίου είναι οι εξής:

1. Ο επιχειρηματίας το όνομα του οποίου αναγράφεται στο μνημόνιο και όχι κάποιας εταιρείας, αναλαμβάνει την υποχρέωση να καλύψει τα χρέη της ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Δηλαδή την τήρηση του άρθρου 99, τις ρυθμίσεις με το Δημόσιο και φυσικά το αγωνιστικό μπάτζετ, μαζί με τα όποια έσοδα υπάρχουν και αυτά που θα προκύψουν από εμπορικές δραστηριότητες.

2. Την εκταμίευση εκ μέρους του ενός συμφωνηθέντος ποσού που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο ποσοστό μετοχών της ΚΑΕ που πάντως δεν του δίνει στην παρούσα φάση την πλειοψηφία των μετοχών. Τα χρήματα αυτά κατά πάσα πιθανότητα θα καταβληθούν άμεσα.

3. Η ΚΑΕ από την πλευρά της αναλαμβάνει την υποχρέωση να του μεταβιβάσει σε βάθος ενός έτους το ποσοστό των μετοχών που θα είναι ανάλογο των χρημάτων που θα βάζει (πχ για να ρυθμίσει τα χρέη στο Δημόσιο) μέχρι να φθάσει να έχει το 90% πλην του 10% που εκ του νόμου ανήκει στον ερασιτέχνη.

Θα πρέπει να προσθέσουμε επίσης ότι παραμένουν στις θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου οι κ.κ Αρβανίτης και Ρούσσος, είναι πολύ πιθανό θέση στο Δ.Σ να καταλάβει ο νομικός Σπύρος Χριστοφορίδης που έπαιξε μαζί με τον Γιώργο Σφυρή κομβικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις. Όσο για τον Γιώργο Σφυρή, οι υποχρεώσεις του στην Αθήνα και η θέση του στην ΕΠΟ δεν του επιτρέπουν κάτι τέτοιο, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν θα έχει κανένα ρόλο, αφού είναι αυτός που έφερε τον επιχειρηματία στο τραπέζι με την ΚΑΕ και είναι άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Προτεινόμενα Άρθρα