«Παίζει» σε τρεις θέσεις

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι δύο εναπομείναντες αγωνιστικές κρίνουν και την κατάταξη του ΑΡΗ στην κανονική διάρκεια

Η ολοκλήρωση της 23ης αγωνιστικής και κυρίως το εξ αναβολής παιχνίδι του ΑΡΗ με τον Παναθηναϊκό, έκανε πιο ξεκάθαρη την κατάσταση όσον αφορά την «μάχη» της τετράδας και ποιος θα πάρει την τελευταία θέση σε αυτήν.

Οι «κίτρινοι» με τον βαθμό που πήραν, είναι μόνοι 4οι με 39 βαθμών, έναντι των 38 της 5ης ΑΕΚ. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, ίσως όμως κα ιτίποτα για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, η οποία έως έναν βαθμό κρατάει την τύχη στα χέρια της, γιο πλασάρισμα της στην πρώτη τετράδα της Μπάσκετ Λιγκ, πριν το φινάλε της regular season.

Για να τερματίσει ο ΑΡΗΣ στην 4η θέση, το μόνο που έχει να κάνει είναι να νικήσει τους δύο αγώνες που του απομένουν με Ολυμπιακό (εντός) και Ρέθυμνο (εκτός). Σε διαφορετική περίπτωση, θα χρειαστεί συνδυασμό αποτελεσμάτων και «γκέλες» από πλευράς Ενωσης, η οποία παίζει με ΠΑΟΚ (εντός) και ΚΑΟΔ (εκτός). Το αρνητικό για τον ΑΡΗ είναι πως δεν έχει την ισοβαθμία με την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, σενάριο που είναι πολύ πιθανό να συμβεί. Και αν γίνει, τότε να ρίξει τους «κίτρινους« στην 5η θέση, μπαίνοντας με μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Η χειρότερη περίπτωση βέβαια είναι ο ΑΡΗΣ να τερματίσει στην 6η θέση. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να χάσει από τον Ολυμπιακό και να ηττηθεί επίσης στο Ρέθυμνο, με μεγαλύτερη διαφορά από αυτή των 6 πόντων που νίκησε τους Κρητικούς στο παιχνίδι του 1ου γύρου.

Η βαθμολογία

4. ΑΡΗΣ 39

5.ΑΕΚ 38

6. Ρέθυμνο 37

Το πρόγραμμα

25η αγωνιστική

ΑΡΗΣ-Ολυμπιακός

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Τρίκαλα-Ρέθυμνο

26η αγωνιστική

Ρέθυμνο-ΑΡΗΣ

ΚΑΟΔ-ΑΕΚ

Προτεινόμενα Άρθρα