Από την θεωρία στην πράξη

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Σαχινίδης γράφει για την επισημοποίηση της συμφωνίας και την ανακοίνωση του νέου επενδυτή της Κ.Α.Ε. και εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συνδέσει το όνομα του με την αναγέννηση της ομάδας.

Πολλοί πιστεύουν πώς η υπομονή και η επιμονή είναι δυο ανεκτίμητες και απαραίτητες αξίες τις οποίες πρέπει να διαθέτει κάποιος για να πετύχει τους στόχους που έχει οριοθετήσει. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι άνθρωποι της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, καθώς από χθες οριστικοποιήθηκε και επίσημα η αν μη τι άλλο προδιαγεγραμμένη συμφωνία με τον μέχρι πρότινος υποψήφιο επενδυτή της ομάδας.

Ο Νίκος Λάσκαρης λοιπόν είναι ο άνθρωπος ο οποίος έλαβε από χθές το χρίσμα και παράλληλα την δύσκολη αποστολή να αναμορφώσει το προφίλ του μπασκετικού ΑΡΗ σε όλα τα επίπεδα και να δημιουργήσει με την πάροδο του χρόνου μια ελκυστική ομάδα που θα διεκδικεί τίτλους και θα βγάζει προς τα έξω μια εικόνα ανάλογη με αυτή του χρυσού παρελθόντος. Βέβαια είναι φρόνιμο να γνωρίζουμε όλοι εξ αρχής ότι για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται χρόνος από τη στιγμή στην οποία ο άνθρωπος αυτός δεν έχει όπως άλλωστε είναι φυσιολογικό κανένα μαγικό ραβδάκι επάνω του. Από την άλλη πλευρά το σημαντικό της όλης υπόθεσης είναι ότι υπάρχει στην ατμόσφαιρα ο βασικός κανόνας της επιτυχίας που δεν είναι άλλος από τη θέληση και τη δίψα για την απαρχή μιας νέας εποχής που θα αποτελέσει αυτόματα και την επανεκκίνηση όχι μόνο του μπασκετικού τμήματος, αλλά ολόκληρου του οικοδομήματος που ονομάζεται ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης.

Από εκεί και πέρα είναι απολύτως λογικό να υπάρχει ενθουσιασμός στα βλέμματα όλων όσων εμπλέκονται με τα κοινά του ΑΡΗ και ιδιαίτερα στις τάξεις του κόσμου ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια θα μπορούσε να πει κάποιος πώς είναι ταυτισμένος με τη ναυαρχίδα του Συλλόγου, μιας και έχει βιώσει δίπλα στο μπασκετικό τμήμα μοναδικές και ξεχωριστές στιγμές και είναι φυσικό να ονειρεύεται ότι θα ζήσει πολλές ακόμη, στο σημείο αυτό όμως είναι που πρέπει να είμαστε όλοι μας προσεκτικοί,αφού είναι γνωστό πως η γραμμή που χωρίζει το όνειρο από την αυταπάτη είναι πολύ λεπτή Πρέπει λοιπόν ο καθένας μας να πορευθεί με γνώμονα την σταθερότητα και όχι την εφήμερη ματαιοδοξία, καθώς ότι χτίζεται δύσκολα είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πώς με μερικές λανθασμένες ενέργειες μπορεί άνετα να μετατραπεί σε έναν χάρτινο πύργο ο οποίος μπορεί να γκρεμιστεί πολύ εύκολα. Είναι σαφές λοιπόν πώς όποιος σκέφτεται πράττει και ενεργεί με πραγματικά δεδομένα μόνο οφέλη μπορεί να αποκομίσει διότι ο ρεαλισμός είναι συνώνυμος της αλήθειας. Άλλωστε η δήλωση του πρόεδρου της Κ.Α.Ε.ότι δεν θα γίνουν κινήσεις νεοπλουτισμού αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τις προθέσεις και το σκεπτικό το οποίο υπάρχει ούτως ώστε η επόμενη μέρα να μπορεί να είναι δημιουργική και ευεργετική για την ίδια την ομάδα.

ΥΓ. Η υπομονή είναι ένα πολύ πικρό φυτό με πολύ γλυκό καρπό.

Προτεινόμενα Άρθρα