«Νίκη καρδιάς…»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η συνέντευξη Τύπου του 47χρονου τεχνικού

Το εγκώμιο των παικτών του έπλεξε ο Δημήτρης Πρίφτης για την εμφάνιση τους και την νίκη απέναντι στην ΑΕΚ. Ο 47χρονος τεχνικός εμφανίστηκε φυσιολογικά ικανοποιημένος από τα όσα έδειξε η ομάδα του, υπογράμμισε όμως ότι κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται καλύτερα.

Αναλυτικά: 

Για τον αγώνα: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί ήταν νίκη καρδιάς. Βοήθησαν όλοι όσοι αγωνίστηκαν, ενώ αξίζουν συγχαρητήρια και στην ΑΕΚ. Εγινε ένα σπουδαίο και δυνατό παιχνίδι. Εμείς όταν προσεγγίζουμε τα πάντα με αμυντικό τρόπο, έχουμε δυνατότητες να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Αν ξεφύγει η άμυνά μας και δεχόμαστε εύκολα καλάθια, τότε δυσκολεύουν τα πράγματα. Είχαμε καλή αμυντική παρουσία σε γενικές γραμμές, ειδικά στο 3ο δεκάλεπτο κι αυτό μας βοήθησε. Να επισημάνω την τεράστια βοήθεια του κόσμου, κάποια στιγμή ένιωσα ότι γίναμε ένα και μας έδωσε ενέργεια και ένταση στην άμυνα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντ4ρωμένοι και να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι, γιατί έχουμε δουλειά μπροστά μας».

Για την βοήθεια από τον πάγκο: «Βοήθησαν όλοι πραγματικά. Ο Μούρτος στα φάουλ που έκανε. Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά έπαιξε καλή άμυνα. Ο Πουλιανίτης ήταν καταπληκτικός. Ολοι βοήθησαν, όχι μόνο αυτοί που φαίνονται στην στατιστική. Για αυτό είμαι περισσότερο χαρούμενος. Οι παίκτες ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν στην ομάδα ώθηση.

Ο Πάσαλιτς ήταν σε πολύ καλή μέρα, έδωσε επτά ασίστ, έκανε ώριμο παιχνίδι. Ο Τόμας και ο Ριντ, αν δει κανείς το στατιστικό, θα πει ότι δεν διακρίθηκαν, αλλά αν δείτε πιο προσεκτικά το παιχνίδι και προσέξετε τι έκαναν πίσω, η συνεισφορά τους είναι μεγάλη. Να μην μένουμε στα πρόσωπα, να δούμε γενικότερα».

Για το πρόβλημα του ΑΡΗ επιθετικά στο μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας περιόδου: «Δεν είχαμε καθαρό μυαλό και πιστεύω ότι ήταν λόγω κόπωσης αλλά και το γεγονός ότι δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα. Φτάσαμε στην επίθεση με τρομερή κούραση. Αν δεν έχεις καθαρό μυαλό και είσαι κουρασμένος, δεν μπορείς να διαβάσεις σωστά τον αντίπαλο. Επίσης, λειτούργησε ανασταλτικά για μας το γεγονός ότι δεν είχαμε το ρολόι των 24άρων και μας κόστισε τέσσερις επιλογές».

Για το συναισθηματικό κομμάτι: «Από την μικρή μου εμπειρία, πιστεύω ότι όσο κυλούν τα πλέι οφ, το συναισθηματικό κομμάτι παίζει σημαντικό ρόλο. Πρέπει να μείνεις προσγειωμένος και μετρημένος. Αυτό ενστικτωδώς δεν είναι εφικτό, χρειάζεται εμπειρία. Ο καλύτερος τρόπος είναι να κινείσαι σε μέση κατάσταση σε επίπεδο ενθουσιασμού και απογοήτευσης».

Για την εμπειρία των παικτών του: «Δεν μπορώ να πω ότι η ομάδα έχει μεγάλη εμπειρία από πλέι οφ. Απέναντί μας έχουμε μια ομάδα με εμπειρία και προσωπικότητες. Σίγουρα το πρώτο παιχνίδι έχει μεγαλύτερη ψυχολογική φόρτιση, νομίζω ότι χωρίς πολλά λόγια πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερα κάποια πράγματα».

Για τον Νέιμικ:  «Ο Νέιμικ είναι πολυεργαλείο και ιδιαίτερος παίκτης. Δεν είναι φανταχτερός και λαμπερός, αλλά ουσιαστικός με πολύ καλό παιχνίδι μπροστά και πίσω».

Για την παρουσία των Γκάλη και Λάσκαρη στο γήπεδο: «Το γήπεδο έχει τρομερή ατμόσφαιρα από τον κόσμο, αλλά η παρουσία του Γκάλη και η σημαντικότητά της σίγουρα μας επηρεάζει θετικά. Η δε παρουσία του κ. Λάσκαρη επίσης σημαίνει κάτι για μας, αλλά κυρίως για τον Αρη. Σημαίνει ένα καλύτερο μέλλον, μια ασφάλεια και μια σιγουριά. Πρέπει να προσαρμοστούμε και είναι μεγάλη χαρά μας να βλέπουμε τους γύρω μας να χαίρονται».

Προτεινόμενα Άρθρα