"Πολύ σημαντική η παρουσία Λάσκαρη"

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Βασίλης Σίμτσακ μίλησε για τη σπουδαία πρόκριση του AΡΗ επί της ΑΕΚ αλλά και για την έλευση του Νίκου Λάσκαρη.

«Δεν άλλαξε κάτι σημαντικό. Η βαριά ήττα στο ΟΑΚΑ δεν άξιζε στην ιστορία και στον κόσμο του Άρη και με το που τελείωσε ο αγώνας στην Αθήνα το μόνο που σκεφτόμασταν ήταν το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Το πάθος, η θέληση να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτερη από την ΑΕΚ ήταν τα στοιχεία που μας οδήγησαν στη χθεσινή νίκη. Πιστεύω ότι ήταν πάρα πολύ καλή η προετοιμασία των προπονητών αυτές τις τρεις μέρες μας άλλαξαν τελείως την ψυχολογία και τα καταφέραμε στο τέλος. Στο ξεκίνημα ήμασταν πάρα πολύ αγχωμένοι, μπήκαμε σφιγμένοι ήταν και το αποτέλεσμα της Αθήνας. Μόλις καταφέραμε και βγάλαμε κάποιες καλές άμυνες και βάλαμε μεγάλα σουτ πήραμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και στο δεύτερο ημίχρονο μαζί με τον κόσμο το γήπεδο έγειρε.

«Είχαμε πάρα πολλά παιδιά που είχαν προβλήματα τραυματισμών όλη τη χρονιά. Ο Νέιμικ αυτό που έκανε χθες ήταν τρομερό ενώ δύο μέρες πριν κούτσαινε. Ήταν εκεί και έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να κερδίσει η ομάδα. Στις τρεις συνεχόμενες ήττες που κάναμε στον πρώτο γύρο εκεί ήταν η πιο κρίσιμη καμπή του πρωτθλήματος για εμάς. Όμως η διοίκηση μας πίστεψε, οι προπονητές μας εμπιστεύτηκαν, προχωρήσαμε ενωμένοι και δικαιωθήκαμε με το αποτέλεσμα».

Για τη βαριά ήττα στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή θόλωσα στην Αθήνα. Ειδικά στην τελευταία περίοδο περίμενα πως και πως να τελειώσει το ματς για να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη και να παίξουμε το επόμενο παιχνίδι. Ήταν λίγο περίεργη η ατμόσφαιρα. Αυτό που πάθαμε στην Αθήνα ήταν ντροπιαστικό για την ομάδα και αυτό ήταν το κίνητρο, που μας πείσμωσε και γυρίσαμε τη σειρά και πανηγυρίσαμε μαζί με τον κόσμο μας την πρόκριση στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος».

Για τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό: «Η ομάδα τη φετινή χρονιά έχει ξεπεράσει τα όρια της. Θα παίξουμε χωρίς άγχος στον Ολυμπιακό, θα ευχαριστηθούμε το κάθε παιχνίδι και θα δώσουμε το 100% όπως δίνουμε σε όλα τα ματς και ότι καλύτερο ας έρθει».

Για τον Νίκο Λάσκαρη: «Είναι πάρα πολύ σημαντική η παρουσία του κύριου Λάσκαρη στην ομάδα. Δίνει όραμα ξανά σε έναν κόσμο που το έχει πάρα πολύ ανάγκη και μακάρι να μπορέσει να κάνει αυτά που πρέπει να γίνουν, ώστε η ομάδα να φτάσει να διεκδικεί το πρωτάθλημα».

Προτεινόμενα Άρθρα