Ο ΑΡΗΣ της Μαρινέλλας (pic)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο «αυτοκράτορας» και η έμπευση για την αλλαγή των στοίχων στο τραγούδι που σημάδεψε τον μπασκετικό ΑΡΗ

Η τηλεοπτική εκπομπή «Τhe Voice» και η αναφορά στον μεγάλο ΑΡΗ του παρελθόντος προ ολίγων ημερών, έφερε ξανά στην επιφάνεια την «αυτοκρατορία» της ομάδας την δεκαετία του ’80 στο ελληνικό μπάσκετ.

Αφορμή αποτέλεσε ένα τραγούδι της Μαρινέλλας. «Και το βράδυ, το βραδάκι» τραγουδούσαν κάποτε, μέχρι να έρθει ο Γκάλης και η παρέα του για να αλλάξουν τους στίχους ή για να είμαστε πιο ακριβείς, για να τους αλλάξει η ίδια η Μαρινέλλα.

Η μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια εμπνεύστηκε τους στίχους «με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φιλίππου και τ’ άλλα παιδιά», ενώ ταξίδευε για να δει ένα παιχνίδι των «κίτρινων». Ο ΑΡΗΣ ήταν και παραμένει από τις μεγάλες αγάπες της. Για αυτό και η παντοκρατορία της ομάδας εκείνη την περίοδο, της έδωσε την αφορμή να αλλάξει το τραγούδι, το οποίο και όλοι γνωρίζουν στην τελευταία του μορφή.

Απόδειξη της μεγάλης αγάπης της για τον ΑΡΗ, αποτελεί η φωτογραφία την οποία στα παραθέτει το AllAboutARIS. Σε αυτήν, η Μαρινέλλα πανηγυρίζει για μία νίκη του ΑΡΗ με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος ήταν και η μεγάλη της αδυναμία. 

Προτεινόμενα Άρθρα