Η ζώνη, τα λάθη και τα ριμπάουντ

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Πρίφτης επέλεξε γρήγορα να εφαρμόσει άμυνα ζώνης με αποτέλεσμα να "βραχυκυκλώσει" την επίθεση του ΠΑΟΚ, ωστόσο μεγάλο πρόβλημα παραμένουν τα λάθη των "κιτρίνων".

Ο Δημήτρης Πρίφτης επέλεξε να εφαρμόσει άμυνα ζώνης όταν οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό στην επίθεση παίρνοντας μάλιστα και διαφορά με αποτέλεσμα να “βραχυκυκλώσει” την επίθεση του ΠΑΟΚ και να πάει στα αποδυτήρια με ισόπαλο αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι σκοράρουν με το… σταγονόμετρο απέναντι στην ζώνη ενώ έχουν σουτάρει περισσότερα τρίποντα απ’ ότι δίποντα (17 έναντι 16).

Μπορεί η διαφορά να μειώθηκε και μάλιστα ο ΑΡΗΣ πέρασε και μπροστά στο σκορ, ωστόσο παραμένουν τα λάθη με τους “κίτρινους” να έχουν υποπέσει σε 9 (όσα όμως και ο ΠΑΟΚ). Ένα ακόμα πρόβλημα που καλείται ο προπονητής του ΑΡΗ να επιλύσει είναι και η μεγάλη διαφορά στα ριμπάουντ υπέρ των γηπεδούχων. Ο ΠΑΟΚ έχει 23 έναντι μόλις 11 του ΑΡΗ, έναν τομέα στον οποίο οι “κίτρινοι” είχαν μεγάλη υπέρ τους διαφορά στους αγώνες της κανονικής περιόδου.

Προτεινόμενα Άρθρα