Τον… πρόδωσε το μυαλό του

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ έχασε στον πρώτο αγώνα της σειράς των «μικρών τελικών» κόντρα στον Π.Α.Ο.Κ., έδειξε ότι έχει το «μπρέικ», όταν μάλιστα προηγήθηκε με 11 πόντους αυτό φάνηκε αρκετά πιθανό, αλλά τελικά προδόθηκε από το… μυαλό του στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Οι «κίτρινοι» παρότι έχαναν από τη  αρχή του αγώνα στα ριμπάουντ, συνολικά είχαν 23 μόλις έναντι 40 του αντιπάλου τους ο οποίος πήρε και 12 επιθετικά, αρκετά ήδη από το πρώτο ημίχρονο, παρότι είχαν άσχημα ποσοστά από την αρχή, κατάφεραν να προηγηθούν στο 31ο λεπτό με 42-51. Και κάπου εκεί… έριξαν την καρδάρα με το γάλα. Λάθη στην  επίθεση (χαρακτηριστικό η λάθος επαναφορά από τον Χαρίση), τραβηγμένα… σουτ από τα 8 μέτρα, καμία συνεργασία σε σχέση με την εκπληκτική στο τρίτο δεκάλεπτο.

Στην άμυνα από την μία αδικαιολόγητη χαλάρωση στην πίεση που ανάγκασε τον Π.Α.Ο.Κ. να κάνει αρκετά λάθη στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ οι γηπεδούχοι έβαλαν και ορισμένα τρίποντα τα οποία ήταν κυριολεκτικά της… απελπισίας, μιας και ήταν που δύσκολες προυποθέσεις και στο τέλος της επίθεσης. Αλλά αυτό είναι κάτι στο οποίο ρισκάρει η ομάδα που χάνει, το θέμα είναι πως αντιδράει η ομάδα που κερδίζει. Και η αντίδραση του ΑΡΗ δεν ήταν αυτή που έπρεπε, κυρίως λόγω συγκέντρωσης.

Το τραγικό τέταρτο δεκάλεπτο έστειλε τον ΑΡΗ στους 57 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, έναντι 79 του αντιπάλου του  ενώ παρατηρώντας κανείς την  σχέση λαθών-ασίστ, υπάρχει απόλυτη ισορροπία με 13 λάθη και 13 ασίστ.

Ο ΑΡΗΣ έδειξε ότι έχει το «μπρέικ», αλλά το ζητούμενο αυτή την στιγμή είναι να υπερασπιστεί την έδρα του, η οποία όπως φαίνεται θα είναι άδεια, λόγω της τιμωρίας.

 

Προτεινόμενα Άρθρα