Σε… άνοδο ο Βεζένκοφ ενόψει ντραφτ

από AllAboutARIS

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ όσο πλησιάζει η 15η Ιούνη, ημερομηνία στην οποία πρέπει να αποφασίσει αν θα παραμείνει στο φετινό ντραφτ ή όχι, ανεβάζει τις… μετοχές του, τουλάχιστον σύμφωνα με τους ειδικούς στις Η.Π.Α.

Έτσι το draftexpress.com, ένα σάιτ που θεωρείται το κορυφαίο όσον αφορά την διαδικασία των ντραφτ, σε μία νέα ανάλυση και πρόβλεψη για την λοταρία ανεβάζει τον άσο του ΑΡΗ στο Νο25 και φυσικά ως επιλογή των Μέμφις Γκρίζλις.

Αυτή η… αναβάθμιση για τον Βεζένκοφ, ο οποίος μέχρι πρόσφατα στο ίδιο σάιτ και στα λεγόμενα «mock draft» ήταν στο Νο33 από τους Μπόστον Σέλτικς, προφανώς και έχει να κάνει και με την πρόσφατη επίσκεψη του αντιπροέδρου των αθλητικών επιχειρήσεων της ομάδας του ΝΒΑ, Τζον Χόλιντερ στην Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει δύο αγώνες του ΑΡΗ με τον Π.Α.Ο.Κ. και να δει εν δράση τον άσο των «κιτρίνων».

Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι οι Μέμφις Γκρίζλις είναι το μεγάλο φαβορί για να επιλέξουν τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ στο φετινό ντραφτ και στο Νο25, εφόσον φυσικά ο άσος του ΑΡΗ παραμείνει στην διαδικασία, κάτι που πρέπει να αποφασίσει μέχρι τις 15 του μήνα.

Στο «κόλπο» και οι Σπερς;

Πρόσφατα δημοσιεύματα επίσης στις Η.Π.Α θέλουν τους Σαν Αντόνιο Σπερς να είναι ένας πιθανός προορισμός για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, με τα «Σπιρούνια» να επιλέγουν στο Νο26. Πρόσφατα στο γνωστό δίκτυο CBS υπήρχαν ένας ανοιχτός διάλογος με ερωτήσεις προς έναν από τους ειδικούς περί του ντραφτ, του Σαμ Βέκεν, στον οποίο έγινε ερώτηση αν οι Σπερς είναι ιδανική επιλογή για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ.

Η απάντηση του: «Υπάρχουν κάποιες βασικές ερωτήσεις για τα αθλητικά του προσόντα, αλλά το κυρίαρχο παιχνίδι του στα 19 του χρόνια, ως επαγγελματίας στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά σπάνιο στοιχείο και τον τοποθετεί στις συζητήσεις για το τέλος του πρώτου γύρου.

Που θα ταιριάζει καλύτερα; Πιστεύω ότι οι Σπερς θα είναι μία καλή επιλογή. Έχουν βρει τρόπους στο παρελθόν να φτιάξουν εξαιρετικούς σουτέρ με αμυντικές αδυναμίες όσο αυτοί είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν (Κάτι που κάνει ο Βεζένκοφ, αν και ο ΑΡΗΣ τον… κρύβει στην άμυνα ζώνης συχνά). Το Μέμφις επίσης ενδιαφέρεται, λόγω της παρουσίας του αντιπροέδρου τους Τζον Χόλιντζερ στην Ελλάδα για να τον συναντήσει. Επίσης οι Λέικερς και οι Σέλτικς έχουν επιλογές  στο τέλος του πρώτου γύρου ή στις αρχές του δευτέρου και ίσως είναι διατεθειμένοι να του δώσουν μία επιλογή. Άρα υπάρχουν πολλές επιλογές για τον ίδιο. Η ερώτηση είναι αν θα μείνει στο ντραφτ. Η Μπαρσελόνα και ο Παναθηναικός (δύο ευρωπαικές δυνάμεις) τον… κυκλώνουν, ενώ ο Βεζένκοφ έχει πει ότι το ΝΒΑ είναι ένα όνειρο πιο μακρινό και νιώθει ότι έχει ακόμα πολύ δουλειά να κάνει για να φτάσει εκεί. Ο ατζέντης του Νίκος Λώτσος επίσης είπε ότι όλα είναι στον… αέρα. Μαντεύω λοιπόν ότι: αν ο Βεζένκοφ μείνει στο ντραφτ μετά τις 15 Ιουνίου πιθανότατα θα είναι μέσα στις πρώτες 35 επιλογές και μάλλον η ομάδα που θα τον επιλέξει για του δώσει το δικαίωμα να μείνει στην Ευρώπη για ένα ή δύο ακόμη χρόνια».

Προτεινόμενα Άρθρα