Οι πρώτες αντιδράσεις

από AllAboutARIS

Ποιοι απογοητεύτηκαν, ποιοι ελπίζουν και ποιοι πανηγυρίζουν…

Χθες έληγε η διορία για τη δήλωση συμμετοχής στο φετινό ντραφτ του ΝΒΑ και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, όπως ανακοίνωσε ο μάνατζέρ του, Νίκος Λώτσος, αποφάσισε να αποσύρει το όνομά του από τη φετινή διαδικασία.

Από την ώρα που έγινε γνωστή η απόφαση του άσου του ΑΡΗ ξεκίνησαν και οι πρώτες αντιδράσεις. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, το cbssports.com αναφέρει ότι “το μεγαλύτερο όνομα που αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή του φέτος είναι ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, ένας 19χρονος Βούλγαρος πάουερ φόργουορντ που ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ελληνικού πρωταθλήματος αυτή την σεζόν. Πρόκειται για έναν παίκτη με προφίλ stretch-four στο ΝΒΑ, και αναμενόταν να επιλεγεί μεταξύ των τελευταίων θέσεων του πρώτου γύρου και αρχικών δευτέρου. Ο Βεζένκοφ θα βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων διεθνών (μη Αμερικανών) παικτών στο ντραφτ της επόμενης σεζόν“.

Η είδηση βέβαια έφερε και την “αναζωπύρωση” του ενδιαφέροντος από τον Παναθηναϊκό όπως φαίνεται και από τα δημοσιεύματα που θέλουν τους “πράσινους” να… γλυκοκοιτάζουν εκ νέου τον παίκτη του ΑΡΗ και να ετοιμάζονται να κάνουν την κίνησή τους.

Αυτοί που φαίνεται να… πανηγυρίζουν από χθες είναι οι Ισπανοί. Η ιστοσελίδα gigantes.com αναφέρει ότι η απόσυρση του Βεζένκοφ από το ντραφτ τον φέρνει πιο κοντά στην Μπαρτσελόνα ως αντικαταστάτη των Λάμπε και Νάχμπαρ. Στο ίδιο μήκος κύματος και η mundodeportivo που τονίζει ότι ο 19χρονος φόργουορντ του ΑΡΗ βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη λίστα των Καταλανών για την επόμενη περίοδο.

Μέσα σε όλα αυτά, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το γεγονός ο “Σάσα” να παραμείνει στον ΑΡΗ. Ειδικά, αν οι “κίτρινοι” εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Eurocup και με την παρουσία του Νίκου Λάσκαρη στα κοινά της ομάδας, το ενδεχόμενο παραμονής θα απασχολήσει σοβαρά τον Βεζένκοφ. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι προσωπικές συνομιλίες μεταξύ του παίκτη και του νέου επενδυτή της ΚΑΕ ΑΡΗΣ που αναμένεται (όπως έχει γίνει γνωστό από χθες) να δώσει το “παρών” στο αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Προτεινόμενα Άρθρα