Δεν ολοκλήρωσε το… θαύμα

από AllAboutARIS

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ πολλές φορές δήλωσε ότι κάθε νίκη του ΑΡΗ στην σειρά των πλέι οφ ισοδυναμούσε με «θαύμα» και δεν είχε άδικο. Και σήμερα οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να προσθέσουν ακόμα ένα στην μεγάλη φετινή λίστα αλλά δεν άντεξαν.

Και για «θαύμα» θα επρόκειτο μία νίκη και η ισοφάριση σε 2-2 όταν ουσιαστικά παλεύεις με ένα ρόστερ επτά παικτών, γιατί τόσους ουσιαστικά είχε στην διάθεση του ως το τέλος του σημερινού αγώνα ο Δημήτρης Πρίφτης.

Εκτός ήταν οι Καραθανάσης και Αντεγκμπόγιε, δύο παίκτες που πρόσφεραν σε όλη την χρονιά. Εκτός των «μικρών» τελικών ήταν ο Ντρου Νέιμικ, ο κορυφαίος μπλοκέρ της Α1 και μέσα στην πεντάδα των καλύτερων ριμπάουντερ, μιας και δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Πριν από τον σημερινό αγώνα ήταν αμφίβολος ο Ριντ ο οποίος αγωνίστηκε για 18 λεπτά, αλλά φάνηκε ότι δεν έχει τα ίδια δυνατά… πατήματα όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Στην διάρκεια του αγώνα ο ΑΡΗΣ είχε άλλες δύο απώλειες. Πρώτα του Σίμτσακ ο οποίος έπαιξε για τέσσερα λεπτά, ουσιαστικά δεν βοήθησε καθόλου. Ακολούθησε στην τελευταία περίοδο ο τραυματισμός του Πάσαλιτς, ο οποίος σε συνδυασμό με το πέμπτο φάουλ του Τόμας, άφησε τον ΑΡΗ χωρίς πλέι μέικερ.

Έτσι ο ΑΡΗΣ ολοκλήρωσε τον σημερινό αγώνα με συνολικά πέντε απουσίες και έναν ακόμα που ήταν στο 60%-70% της αγωνιστική του ετοιμότητας.

Πάμε στο κομμάτι διαιτησία. Ο ΑΡΗΣ είχε το προβάδισμα με39-31 στο δεύτερο δεκάλεπτο και από εκείνο το σημείο τα φάουλ ήταν 7-0 σε βάρος των «κιτρίνων», ενώ οι βολές στο πρώτο ημίχρονο ήταν 4/5 έναντι 12/16. Σε αυτά αν προσθέσουμε το γεγονός ότι Βεζένκοφ, Χαρίσης και Ριντ είχαν τρία φάουλ, αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο η διαιτησία επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα. Στο τέλος υπάρχει φάουλ στον Τσιάρα, πριν κάνει την λάθος πάσα.

Πάμε και λάθη του ΑΡΗ. Οι «κίτρινοι»… πούλησαν αρκετές φορές την μπάλα, έκαναν λάθη κυρίως στα τελευταία λεπτά, ενώ και η τελευταία επίθεση δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε με τον Ριντ να χάνει τον έλεγχο της μπάλας. Στην αξιολόγηση ο ΑΡΗΣ ήταν καλύτερος με 97 έναντι 95 του Π.Α.Ο.Κ.

Η χρονιά έκλεισε για τον ΑΡΗ με την 4η θέση, η οποία είναι σίγουρα μία υπέρβαση με βάση τα αγωνιστικά και οικονομικά δεδομένα της ομάδας.

Προτεινόμενα Άρθρα