«Χωρίς τον Λάσκαρη δεν θα το πετυχαίναμε»

από AllAboutARIS

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Λευτέρης Αρβανίτης μίλησε για την επιστροφή της ομάδας στην Ευρώπη, τον ρόλο που έπαιξε η παρουσία του Νίκου Λάσκαρη αλλά και για το Μουσείο των «κιτρίνων».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ μίλησε στην ΕΡΤ3 και τόνισε αρχικά για την wild card στο EuroCup: «Το πιστεύαμε ότι θα πάρουμε την θέση για να επιστρέψουμε στην Ευρώπη, αυτό μας έκανε χαρούμενους και σχεδιάζουμε την ομάδα με βάση το ευρωπαικό δεδομένο. Αυτό το στοιχείο θα βοηθήσει τον σύλλογο και θα έχουμε καλές ευρωπαικές βραδιές, θα θυμίσουν τα προηγούμενα χρόνια» ενώ τόνισε για την εξέλιξη αυτή και τι έπρεπε να γίνει για να δώσει η Ευρωλίγκα την wild card: «Η οικονομική εξυγίανση ήταν κάτι σημαντικό, η τακτοποίηση των χρεών μέσω του άρθρου 99, ότι τελειώσαμε το θέμα της FIBA και μετά καταφέραμε να πάρουμε μία καλή θέση στο πρωτάθλημα με την είσοδο στην τετράδα και πετύχαμε. Τον πιο σημαντικό ρόλο, εκτός από το business plan που είχαμε στείλει, έπαιξε και η παρουσία του Νίκου και την Τζόρτζια Λάσκαρη. Χωρίς επενδυτή φερέγγυο και με οικονομική δυνατότητα δεν θα το πετυχαίναμε».

Αναφορικά με τα μεταγραφικά είπε: «Κάνουμε τον προγραμματισμό μας, θέλουμε να ενισχύσουμε τον ελληνικό κορμό, θα αναμείνουμε στο θέμα των ξένων. Τα ονόματα τα περισσότερα δεν ισχύουν, θα κινηθούμε με τον δικό μας ρυθμό, εμείς θέλουμε με ψυχραιμία και ωριμότητα να διαλέξουμε σύντομα».

Αναφορικά με το Μουσείο του ΑΡΗ το οποίο εγκαινιάζεται αύριο είπε: «Τέτοιο Μουσείο δεν υπάρχει σε καμία άλλη ελληνική ομάδα, είναι καλή και σοβαρή προσπάθεια».

Προτεινόμενα Άρθρα