«Τους το χρωστούσαμε»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τι δήλωσε ο διεθνής πρώην φόργουορντ του ΑΡΗ, μετά το ματς με τους «πλάβι»

Η Εθνική Εφήβων πέτυχε μία μεγάλη νίκη επί της Σερβίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ηράκλειο και ο Κώστας Μήτογλου έκανε λόγο για… χρωστούμενα.

Ο πρώην φόργουορντ του ΑΡΗ στάθηκε στο παρελθόν με τους «πλάβι» και στο κίνητρο που υπήρχε, ενώ αναφέρθηκε και στο αποψινό ματς με την Τυνησία. 

Για τη ρεβάνς απέναντι στη Σερβία: «Τους το χρωστούσαμε. Ήταν μια μεγάλη νίκη. Όπως ξέρετε είχαμε ένα παρελθόν με τους Σέρβους, αλλά είχαμε την ευκαιρία να επανορθώσουμε και να τους κερδίσουμε, πράγμα που κάναμε».

Για την αντίδραση της Εθνικής μετά το 15-24: «Όταν χάναμε με εννιά πόντους μάς ήρθαν οι εικόνες από το παρελθόν, αλλά είπαμε πως πρέπει να αντιδράσουμε. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία παίζοντας στην έδρα μας. Βγάλαμε πολλή ενέργεια και φτάσαμε στη νίκη».

Για τον πλουραλισμό της ομάδας: «Υπάρχει κούραση στους παίκτες, γιατί η προετοιμασία ήταν σκληρή και δεν είχαν χρόνο ξεκούρασης. Είναι λογικό σε κάθε ματς να αναδεικνύεται και ένας πρωταγωνιστής».

Για την Τυνησία και το πρώτο νοκ άουτ ματς: «Σε αυτές τις ηλικίες δεν πρέπει να υποτιμάμε κανέναν. Ακόμη και οι μεγάλες ομάδες μπορεί να χάσουν από κάποια υποδεέστερη. Πρέπει να αναδιοργανωθούμε και να παλέψουμε σε κάθε φάση, όπως και απέναντι στη Σερβία».

Για τον Ντόρσεϊ και τη βοήθεια που του δίνει: «Όπως με βοήθησαν κι εμένα κάποιοι άνθρωποι να προσαρμοστώ στις ΗΠΑ, όταν πήγα στο κολέγιο, έτσι προσπαθώ κι εγώ τώρα να βοηθήσω αυτό το παιδί, γιατί το αξίζει πιστεύω».

Για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο: «Η εικόνα ήταν καταπληκτική. Μας δίνουν τρομερή ενέργεια. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτό, ήταν πάρα πολύ ωραία».

Προτεινόμενα Άρθρα