«Ενα… ζωντανό μουσείο» (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

«»Για τους παλαιμάχους, τον κόσμο και τους παίκτες που ίδρωσαν αυτή την φανέλα»

Στις αρκετές εργατοώρες και τους ανθρώπους που βοήθησαν στην δημιουργία τουθ μουσείου του ΑΡΗ στάθηκε ο Πέτρος Ράσογλου, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Ο πρώην μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ και επικεφαλής της προσπάθειας για την δημιουργία του Μουσείου, είπε: «Ένιωσα σημαντικός με τα καλά λόγια των κ.κ. Αρβανίτη και Γούσιου. Για να γίνει ένα σύγχρονο μουσείο χρειάζεται πολύ δουλειά, οι απαιτήσεις είναι πολλαπλές. Ασχολούμαι με το Μακεδονικό μουσείο σύγχρονης τέχνης και πήρα τις γνώσεις των ανθρώπων εκεί, τις εμπειρίες τους και προσπάθησα με την βοήθεια τους να μεταφέρω στο Μουσείο του ΑΡΗ. Είναι ένα ζωντανό Μουσείο γι’ αυτό και χρειάστηκε χρόνος.

Πριν έναν 1,5 χρόνο μίλησα με τον Γιάννη Πέγκο και του είπα ότι σκέφτομαι αυτό. Είδα ότι δεν το πίστευε γιατί του είχαν πει και άλλοι 5-6 για το μουσείο αλλά δεν έγινε. Συγκροτήσαμε μία πολύ καλή ομάδα, θέλω να ευχαριστήσω τους δωρητές σε αυτό τον δύσκολο καιρό εμπιστεύτηκαν χρήματα τους. Χωρίς την δική τους συμβολή δεν θα γίνονταν τίποτα.

Αλλά δεν θα γινόταν τίποτα αν μία ομάδα ανθρώπων δεν δαπανούσε αρκετές εργατοώρες. Θέλω να ευχαριστήσω τους συντελεστές. Την κ. Μαρία Τρυανταφυλλίδου, αρχιτέκτονας και συνεργάτης στο Μακεδονικό Μουσείο, τον κ. Σωτήρης κιοσέλογλου, πολιτικός μηχανικός υπεύθυνος κατασκευής, τον κ. Γιάννη Πέγκος που είναι μία ζωντανή… βιβλιοθήκη ιστορίας του ΑΡΗ.

Τον κ. Γιώργος Καραστέργιος για τα γραφιστικά, τον κ. Περικλή Γαλανό, είναι αυτός που ανήρτησε όλα τα έργα, τον κ. Φίλιο Στάγγος από την TV100 που βοήθησε στην δημιουργία ενός βίντεο όπου περνάει η ιστορία του ΑΡΗ σε συνδυασμό με την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Τον κ. Βύρων Δασύλλα για την επικοινωνία και τις κ.κ., Έλσα Παπαδοπούλου και Ιωάννα Μαυρομάτη για την γραμματιακή υποστήριξη.

Το Μουσείο δεν είναι μόνο τα εκθέματα, θα έχει πολύπλευρο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, θα μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος από ειδικά προγράμματα κατά την επίσκεψη τους.

Θέλω να πω ότι αυτό το Μουσείο ανήκει στους παλαιμάχους, στους φιλάθλους, σε όλους τους αθλητές που ίδρωσαν την φανέλα του ΑΡΗ. .

Η ιστορία του ΑΡΗ είναι μεγάλη ο χώρος μικρός, περιμένουμε καλοπροαίρετη κριτική και συμβουλές» και πρόσθεσε: «Η ιστορία δεν σταματάει, θα συνεχιστεί και ευχόμαστε με την καινούργια έλευση του κ. Λάσκαρη, θα προχωρήσουμε και αγωνιστικά και κοινωνικά όπως αρμόζει στον ΑΡΗ.

Προτεινόμενα Άρθρα