Ο τίτλος έφερε πωλήσεις

από AllAboutARIS

Το NBA δημοσίευσε τη λίστα με τους αθλητές και τις ομάδες των οποίων οι φανέλες σημείωσαν τις περισσότερες πωλήσεις στο τελευταίο τρίμηνο της σεζόν, με τον MVP Στέφεν Κάρι να ξεπερνά για πρώτη φορά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ολοκλήρωσαν με ιδανικό τρόπο μία εκπληκτική σεζόν, κατακτώντας πριν λίγες ημέρες τον τίτλο του πρωταθλητή στο NBA. Αυτή η επιτυχία εκτόξευσε τη δημοτικότητά τους στα ύψη, με πολλές χιλιάδες φιλάθλων να σπεύδουν να αγοράσουν εμφανίσεις της ομάδας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η φανέλα των «Πολεμιστών» να βρεθεί στην κορυφή των πωλήσεων και τρεις από τους παίκτες τους να έχουν περίοπτες θέσεις στην πρώτη 15άδα. Μπροστάρης, ο ηγέτης της ομάδας, Στεφ Κάρι, που αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου και πλέον βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Κι αν αυτό μοιάζει φυσιολογικό, αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι πως ο «Διόσκουρος» του Κάρι,Κλέι Τόμπσον, βρέθηκε στην 5η θέση ξεπερνώντας τον Κόμπι Μπράιαντ. Στην 15η θέσηανέβηκε, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Ντρέιμοντ Γκριν.

Στη 2η θέση βρίσκεται ο μέχρι πρότινος μόνιμα πρώτος, ο «βασιλιάς» ΛεΜπρόν, με 4οτον συμπαίκτη του και πολύ δημοφιλή μπασκετμπολίστα Κάιρι Ίρβινγκ. Ανάμεσά τους ο Ντέρικ Ρόουζ, που ακόμα και αν τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται από τραυματισμούς συνεχίζεται να βρίσκεται πολύ ψηλά.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Χάρντεν, Γκρίφιν, Ντάνκαν και Πολ. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι παίκτες στο Τοπ 10 ανήκουν σε ομάδες που πήραν μέρος στα πλέι-οφ. Αντιθέτως, μεγάλη η πτώση ήταν για αυτούς που έμειναν εκτός, όπως τον Κέβιν Ντουράντ που έχασε 7 θέσεις και τον Καρμέλο Άντονι που βγήκε εκτός πρώτης 15αδας.

Όσον αφορά τις ομάδες, οι δύο φιναλίστ των τελικών βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, με την 5άδα να κλείνουν τρείς παραδοσιακές δυνάμεις, οι Μπούλς, οι Λέικερς και οι Σπερς.

 

Οι 15 παίκτες του NBA με τις περισσότερες πωλήσεις φανέλας:

1. Στέφεν Κάρι, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
2. ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κλίβελαντ Καβαλίερς
3. Ντέρικ Ρόουζ, Σικάγο Μπούλς
4. Κάιρι Ίρβινγκ, Κλίβελαντ Καβαλίερς
5. Κλέι Τόμπσον, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
6. Κόμπι Μπράιαντ, Λος Άντζελες Λέικερς
7. Τζέιμς Χάρντεν, Χιούστον Ρόκετς
8. Μπλέικ Γκρίφιν, Λος Άντζελες Κλίπερς
9. Τιμ Ντάνκαν, Σαν Αντόνιο Σπερς
10. Κρις Πολ, Λος Άντζελες Κλίπερς
11. Κέβιν Ντουράντ, Οκλαχόμα Θάντερ
12. Κάουι Λέοναρντ, Σαν Αντόνιο Σπερς
13. Ράσελ Γουέστμπρουκ, Οκλαχόμα Θάντερ
14. Μάθιου Ντελαβεντόβα, Κλίβελαντ Καβαλίερς
15. Ντρέιμοντ Γκριν, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

 

Αναλυτικά οι ομάδες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις:

1. Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
2. Κλίβελαντ Καβαλίερς
3. Σικάγο Μπούλ
4. Λος Άντζελες Λέικερς
5. Σαν Αντόνιο Σπερς
6. Χιούστον Ρόκετς
7. Λος Άντζελες Κλίπερς
8. Οκλαχόμα Θάντερ
9. Μπόστον Σέλτικς
10. Μαϊάμι Χιτ

Προτεινόμενα Άρθρα