«Γνώμονας, η σωστή χημεία»

από AllAboutARIS

Οι 15 επιλογές του Φώτη Κατσικάρη έγιναν γνωστές και μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο ομοσπονδιακός προπονητής εξήγησε το σκεπτικό του.

Όσα δήλωσε ο Φώτης Κατσικάρης στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101,8:

Αρχικά, ο προπονητής της Εθνικής ανέφερε: «Σίγουρα όλη τη χρονιά, βάζοντας στην εξίσωση όλα τα πιθανά ονόματα που θα μπορούσαμε να καλέσουμε, ήταν δύσκολα τα πράγματα για εμάς στο να καταλήξουμε σε 15 παίκτες. Δεν είναι ευχάριστος αυτός ο “πονοκέφαλος” όπως λένε πολλοί, γιατί ίσως να αδικούμε κάποια παιδιά. Ο γνώμονας για τις επιλογές μας ήταν να φτιάξουμε μια σωστή χημεία, ώστε να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε το πιο δυνατό σύνολο. Η λέξη “ανιδιοτέλεια” θα πρέπει να μπει και να μείνει στην καρδιά και το μυαλό μας, γιατί αυτό θα είναι και το κλειδί για την πορεία μας. Στην πορεία θα προκύψει η τελική 12αδα. Δεν έχω αποφασίσει κάτι ακόμη. Θέλω να έχω την καλύτερη 12αδα και αυτή θα προκύψει όπως είπα από τα φιλικά, την προετοιμασία και από το πόσο θα προσπαθήσουν οι παίκτες στις προπονήσεις».

Για το πόσο δύσκολο είναι να αφήσει εκτός κάποιους παίκτες: «Δεν μπορείς να είσαι αρεστός σε όλους. Πολλές φορές οι προπονητές καλούνται να πάρουν δύσκολες αποφάσεις. Πρέπει να πιστεύεις τις επιλογές σου, γιατί χωρίς αποφάσεις δεν μπορείς να είσαι προπονητής».

Για το πόσο εφικτό είναι να εμφανιστεί μια Εθνική Ομάδα με βασικό χαρακτηριστικό την ανιδιοτέλεια: «Είναι πολύ σημαντικό σε μια Εθνική ομάδα να καταφέρουμε να το κάνουμε πράξη, γιατί μιλάμε για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ο καθένας πρέπει να ξέρει τι πρέπει να κάνει για την ομάδα. Έχουμε παίκτες με τεράστιες παραστάσεις και σπουδαίες επιτυχίες σε επίπεδο συλλόγων. Ο εγωισμός υπάρχει αναμφίβολα στην ομάδα, αλλά πρέπει να τον αξιοποιήσουμε προς όφελός μας».

Για το γεγονός πως η φετινή θα είναι η δεύτερη διοργάνωση για εκείνον στον πάγκο της ομάδας:«Ήταν η πρώτη μου εμπειρία πέρσι και κατάλαβα πως είναι τελείως διαφορετικό το να βρίσκεσαι στον πάγκο Εθνικής ομάδας και σίγουρα έμαθα πράγματα. Μετά το παιχνίδι με τη Σερβία, κατανόησα τα δικά μου λάθη, ώστε να τα διορθώσω και να εμφανιστώ βελτιωμένος φέτος. Νιώθω μεγάλη ευθύνη από τη στιγμή που βρίσκομαι στην Εθνική».

Για τους αντίπαλους: «Είναι πολύ νωρίς ακόμη, γιατί προς το παρόν γνωρίζουμε μόνο τις μεγάλες λίστες των ομάδων και όχι τις 12αδες. Έγινε μια αλλαγή προπονητή στην ΠΓΔΜ. Μπαίνοντας στα φιλικά θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα πρώτο σχόλιο για τις ομάδες του ομίλου».

Προτεινόμενα Άρθρα