Εξετάζει Κοέν

από AllAboutARIS

Ο 24χρονος (2.07μ.) πάουερ φόργουορντ που αγωνίστηκε την περσινή σεζόν με την Μακάμπι, βρίσκεται στη λίστα του Δημήτρη Πρίφτη.

Ο Κοέν γεννήθηκε στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ και αγωνίστηκε στο κολέγιο του Davidson μέχρι το 2013, όταν και επέστρεψε στη χώρα καταγωγής του για λογαριασμό της Μακάμπ Τελ Αβίβ. Εκεί, δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην Ευρωλίγκα (1,5 πόντο και 1,1 ριμπάουντ), ωστόσο στο πρωτάθλημα είχε την ευκαιρία να δείξει τις ικανότητές του (7.8 πόντοι, 4.2 ριμπάουντ).

Αν και το 2013 είχε υπογράψει 4ετές συμβόλαιο με την Μακάμπι, ο Κοέν δεν βρίσκεται στα πλάνα της ομάδας κι έχει μείνει ελεύθερος. Αυτό το δεδομένο ήταν που τράβηξε το ενδιαφέρον του ΑΡΗ που όμως έχει μεγάλο ανταγωνισμό για την απόκτηση του παίκτη. Πληροφορίες από το Ισραήλ αναφέρουν ότι η πρωταθλήτρια Χάποελ Ιερουσαλήμ έχει προφορική συμφωνία με τον Κοέν για συμβόλαιο 3ετούς διάρκειας με συνολικές απολαβές που φτάνουν τα 450.000 ευρώ, ενώ πρόθεσή της είναι να τον δανείσει κατά τον πρώτο χρόνο της συνεργασίας.

Όπως γίνεται φανερό από τα νούμερα, ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την οικονομική προσφορά της Χάποελ και δύσκολα θα δείξει ενδιαφέρον για δανεισμό του παίκτη. Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τους ανθρώπους των “κιτρίνων” πρόκειται για έναν παίκτη που εξετάζεται αλλά η υπόθεσή του βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Προτεινόμενα Άρθρα