Ο ΑΡΗΣ της μπανανόφλουδας τελείωσε

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Το γεγονός ότι η διαφαινόμενη αναγέννηση του μπασκετικού ΑΡΗ κάποιους ενοχλεί είναι δεδομένο και αναμφισβήτητο, άλλωστε ήταν κάτι που είχαμε φροντίσει να καταστεί σαφές από την περσινή κιόλας περίοδο διότι πολύ απλά βλέπαμε τον στοχευμένο και ανηλεή πόλεμο που δεχόταν η ομάδα και οι άνθρωποι της σε κάθε ευκαιρία.

Η έλευση του Νίκου Λάσκαρη ενός ανθρώπου με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ήταν σίγουρο εξ αρχής πώς όχι απλά θα ενοχλούσε, αλλά θα τρόμαζε συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων και θα τους οδηγούσε στο να εφεύρουν διάφορους τρόπους έτσι ώστε να τον κάνουν να απογοητευτεί και να μετανιώσει για την επένδυση του βάζοντας στο δρόμο της ομάδας διάφορα εμπόδια.

Το τελευταίο χτύπημα ήρθε εχθές όταν δημοσιεύματα ανέφεραν πώς ο ΑΡΗΣ κινδυνεύει και πάλι με απαγόρευση μεταγραφών, το χειρότερο όμως είναι το ότι αυτή τη φορά πρόκειται για χρήματα της περιόδου 2009-10, μια περίοδο που η ομάδα όντας βυθισμένη σε έναν κυκεώνα διοικητικής και παραγοντικής αμαρτίας ήταν έρμαιο του ίδιου της του εαυτού. Θα θέλαμε λοιπόν πολύ να ρωτήσουμε αυτούς που έχουν σήμερα οικονομικές απαιτήσεις από τον ΑΡΗ γιατί δεν έκαναν κάποια κρούση στα γραφεία της Κ.Α.Ε. τα χρόνια της αφθονίας και επέλεξαν να το κάνουν εντελώς αιφνιδιαστικά μόλις χθες; Φυσικά το παραπάνω ερώτημα είναι ρητορικό και δεν ψάχνει καμία απολύτως απάντηση, μας δίνει ωστόσο την ιδανική ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμη φορά ότι ο ΑΡΗΣ της μπανανόφλουδας θα τελειώσει για ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!

Δεν γίνεται αυτή η ομάδα μονίμως να αποτελεί το αιώνιο παιχνιδάκι ανθρώπων οι οποίοι απλά κυνηγούν μετά μανίας μια ευκαιρία για 5 λεπτά δημοσιότητας.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθουν κάποιοι ότι επειδή το ποδόσφαιρικό τμήμα μονοπωλεί το ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα για τους γνωστούς σε όλους μας λόγους δε σημαίνει ότι τα μάτια του κόσμου του ΑΡΗ δεν είναι ανοιχτά προς κάθε πλευρά πεδίο και κατεύθυνση ο Αυτοκράτορας του Ελληνικού μπάσκετ δείχνει ότι δεν απαρτίζεται από ανθρώπους που στερούνται αντίληψης και νοημοσύνης και μια ηχηρή απάντηση στον βρώμικο και αιχμηρό πόλεμο θα είναι η αγωνιστική του επιτυχία και η διοικητική του εγρήγορση στοιχεία που τα προηγούμενα χρόνια όχι απλώς εξέλειπαν, αλλά η απουσία τους έδινε και την ευκαιρία στον κάθε πολέμιο της ομάδος να την πλήξει και να την πληγώσει ανεπανόρθωτα.

Η αρχή είναι σαφές πλέον ότι έγινε και αν μη τι άλλο μας χαροποιεί πάρα πολύ το ότι ο ΑΡΗΣ έχει αναγκάσει μερίδα ανθρώπων να λουστεί με κρύο ιδρώτα από τον φόβο, βέβαια στο σημείο που φτάσαμε η διοίκηση της ομάδος και ξέρει και θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει ούτως ώστε να ξεπεράσει έναν ακόμη σκόπελο που παρουσιάστηκε μπροστά της.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σχολιάσουμε πώς δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία από ανθρώπους του επαγγέλματος όταν τα προηγούμενα χρόνια ο ΑΡΗΣ ήταν πνιγμένος μέχρι το λαιμό από το βάρος χρεών που τον καταδίκασαν να ζει για ένα εύλογο χρονικό διάστημα στο σκοτεινό δωμάτιο της μπασκετικής ανυποληψίας προφανώς τότε όλα ήταν καλώς καμωμένα και αγγελικά πλασμένα για να φτάσουμε στο σήμερα που η αναξιοπιστία της ομάδας είναι πρωτοφανής για κάποιους που εξυπηρετούν συγκεκριμένες πράξεις και συμφέροντα.

Προτεινόμενα Άρθρα