Τώρα θέλει συμβιβασμό ο Κλαρκ…

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

"Ο Κλαρκ έχει πάρει συναλλαγματικές με υπογραφή Δαμιανίδη, λέει ο νομικός του παίκτη που ωστόσο 6 χρόνια μετά δεν προσφεύγει στην Φίμπα!

Σαν χάρτινος πύργος καταρρέουν οι…αποκαλύψεις περί χρεών του ΑΡΗ που αντί για 1 εκ ευρώ από την μία αποδεικνύεται ότι είναι 100.000 ευρώ και από την άλλη προκύπτει ξεκάθαρα ότι το..τάιμινγκ μόνο τυχαίο δεν ήταν.

Ο δικηγόρος του Κίκι Κλαρκ είναι όλως τυχαίως ο πρώην νομικός της ΑΕΚ Σωκράτης Λαμπρόπουλος και με δηλώσεις του θέλησε να διαωρίσει τον Κίκι Κλαρκ από όλα τα υπόλοιπα. Και τι αλήθεια να πει ο άνθρωπος για απαιτήσεις πλην των 100000 ευρώ που δεν υπάρχουν πουθενά σε επίσημο έγγραφο ή συμβόλαιο και αν υπάρχει κάποιο ιδωτικό συμφωνητικό τότε ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΕΣ ΟΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΕ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΕ.

Ωστόσο η πλάκα είναι ότι το χαρτί που πήγε στην ΚΑΕ εκτός των 100.000 του Κλαρκ και τις συναλλαγματικές που έχει υπογράψει ο Γιάννης Δαμιανίδης αναφέρονταν σε διάφορα άλλα…περίεργα για τα οποία όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ θα κινηθεί νομικά. Σας παραθέτουμε τις δηλώσεις του κ. Λαμπρόπουλου με μία απόρια. 6 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΦΙΜΠΑ; 6 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕΑ; ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΦΙΜΠΑ; 

Οι δηλώσεις του κ. Λαμπρόπουπου στο sdna που θέλει να βρει συμβιβαστική λύση με τον ΑΡΗ…

«Κατ’ αρχάς εκπροσωπώ μόνο τον Κίκι Κλαρκ, επομένως θα μου επιτρέψετε να μιλήσω μόνο για τη δική του περίπτωση. Πριν από τον Ιανουάριο του 2014 είχα μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον δικηγόρο της ΚΑΕ Αρης Χρήστο Γρόλλιο, όπως και με τη διοίκηση της ΚΑΕ και με διαβεβαίωναν ότι οι οφειλές προς τον Αμερικανό θα εντάσσονταν στο άρθρο 99, ώστε βάσει της νόμιμης διαδικασίας να εισέπραττε το 50% των χρημάτων του σε βάθος κάποιων ετών, όπως συνέβη στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ο αθλητής έχει στα χέρια του συναλλαγματικές που φέρουν τη σφραγίδα της ΚΑΕ Αρης και την υπογραφή του πρώην προέδρου Γιάννη Δαμιανίδη. Εχει κοινοποιηθεί μια διαταγή πληρωμής για μια συναλλαγματική, για την οποία δεν ασκήθηκε κάποιο ένδικο μέσο και είναι τελεσίδικη. Υπάρχουν όλα τα έγγραφα, που επιβεβαιώνουν ότι ο Αρης δεν τήρησε τον διακανονισμό με τον παίκτη. Αν τώρα κάποιος, επειδή το έχω ακούσει και αυτό, επικαλεστεί ελληνικό συμβόλαιο με λιγότερα χρήματα από το αμερικανικό, τότε αυτομάτως θα τεθεί και φορολογικό ζήτημα με απρόβλεπτες συνέπειες».

«Γιατί, όμως, επιλέξατε να κινηθείτε τώρα και όχι νωρίτερα; Εχουν περάσει πέντε χρόνια από τη θητεία του Κλαρκ στον Αρη. Είναι σαν να περιμένατε να εμφανιστεί αιρετή διοίκηση», επιμείναμε για να έλθει η απάντηση από τον δικηγόρο του Κλαρκ. «Κοιτάξτε, δεν έχω εντολή να προχωρήσω σε κάποια νομική ενέργεια. Το ζήτημα μπορεί να λυθεί συμβιβαστικά. Για αυτό και η εταιρεία δεν έκανε αγωγή, αλλά απέστειλε επιστολή προς τη διοίκηση της ΚΑΕ Αρης. Όπως και ο ίδιος ο αθλητής δεν επιθυμεί να απευθυνθεί στη FIBA. Γνωρίζει ότι έχει κάθε δικαίωμα, γιατί κάτι τέτοιο προβλέπεται στο συμβόλαιό του, αλλά αυτό θα οδηγούσε σε νέα απαγόρευση μεταγραφών για τον Αρη. Αντιθέτως, επιθυμεί να λυθεί το ζήτημα συμβιβαστικά.

Οσο για τη χρονική στιγμή που με ρωτάτε. Η εταιρεία έστειλε την επιστολή τώρα, βλέποντας ότι ο Αρης επιχειρεί να γυρίσει σελίδα και να νοικοκυρευτεί. Δεν κατέθεσε, όμως, αγωγή, γιατί προφανώς οι υπεύθυνοι αντιλαμβάνονται ότι σε αυτό το νέο ξεκίνημα εξακολουθούν να υπάρχουν δυσκολίες. Αν η ΚΑΕ Αρης είχε συμπεριλάβει τον φάκελο του Κλαρκ στο άρθρο 99, δεν θα είχε συμβεί τίποτε από όλα αυτά. (σ.σ. η ΚΑΕ αναφέρει ότι αυτό δεν συνέβη γιατί ο παίκτης έχει πάρει συναλλαγματικές) Για κάποιο λόγο, που δεν μπορώ να γνωρίζω, αυτό δεν συνέβη και φτάσαμε εδώ. Εκτιμώ, πάντως, ότι και τώρα μπορεί να βρεθεί συμβιβαστική λύση και να μην φτάσουμε στη FIBA ή να επιλέξουμε κάποια άλλη νομική οδό».

Προτεινόμενα Άρθρα