Ο γιος Πετσάρσκι στα χνάρια του Μίρο!

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Οι φίλοι του ΑΡΗ φυσικά και δεν έχουν ξεχάσει τον σέντερ της ομάδας Μίροσλαβ Πετσάρκσι (Μυλωνά)

Οι Παίδες, μέσω του Ευρωμπάσκετ (U16) της Λιθουανίας, ψάχνουν την δική τους μεγάλη στιγμή και το SDNA καταγράφει μερικά από τα μελλοντικά «αστεράκια», πέραν των Ελλήνων.

H Eθνική Παίδων μπαίνει με τις δικές της αξιώσεις στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, τα αφιερώματα γύρω από την γαλανόλευκη αναπτύσσονται σε άλλα θέματα και παρακάτω βλέπουμε ενδεικτικά μερικούς από τους ανερχόμενους άσους άλλων ομάδων. Που μελλοντικά, θα απασχολήσουν. Μέσα σε αυτούς και ο γιος (Μάρκο), του παλιού σέντερ των ΑΡΗ,( Έπαιξε μετά και σε Παναθηναϊκο, Πανιωνιο), Μίροσλαβ Πετσάρσκι, ο οποίος, όταν αγωνιζόταν, είχε αποκτήσει και ελληνικό επίθετο (Μυλωνάς). Το τι μπορούν να καταφέρουν από εδώ και πέρα οι παίκτες των 15 διαφορετικών εθνικοτήτων, μένει να διαπιστωθεί.

Α’ Ομιλος: Τουρκία, Ρωσία, Γερμανία, Αγγλία. Β’ Ομιλος: Ισπανία, Λιθουανία, ΕΛΛΑΔΑ, Ισραήλ. Γ’ Ομιλος: Σερβία, Βοσνία, Ιταλία, Φινλανδία. Δ’ Ομιλος: Γαλλία, Κροατία, Λετονία, Μαυροβούνιο.

Η Εθνική Ομάδα έχει κατακτήσει επτά συνολικά μετάλλια, έχοντας δυο χρυσά το 1989 και 1993. Πολυνίκης του θεσμού είναι η Ισπανία (15), ενώ από 5 χρυσά έχουν (η ενωμένη) Γιουγκοσλαβία και έπειτα, η Σερβία. Αυξημένο είναι το κίνητρο όλων, καθώς η πρώτη πεντάδα προκρίνεται κατευθείαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17.

Προτεινόμενα Άρθρα