«Ο Λάσκαρης έχει μεγάλα όνειρα για τον ΑΡΗ»

από AllAboutARIS

Στην εκπομπή «AllAboutARIS on air» στον «Libero 107,4» φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Δημήτρης Παπακυριάκης και μίλησε για τη σεζόν που έρχεται και τα σχέδια του Νίκου Λάσκαρη για το μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Παπακυριάκης στην εκπομπή «AllAboutARIS on air» στον «Libero 107,4»:                                  

Για τις μεταγραφικές κινήσεις του ΑΡΗ: «Σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ έχει συμπληρωθεί. Μας μένουν ακόμα δύο προσθήκες. Στόχος μας είναι να έχουμε την ομάδα όσο πιο έτοιμη γίνεται το συντομότερο δυνατόν. Αν γίνεται δηλαδή, στην αρχή της προετοιμασίας ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου να είναι λειτουργούν όλα ρολόι και ο προπονητής να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του». 

Για τον Οκάρο Ουάιτ και το «στοίχημα» των ανθρώπων της ομάδας να προχωρήσουν σε μία ακόμη ηχηρή μεταγραφή μετά τον Τζερέλ ΜακΝίλ: «Στοίχημα δεν είναι μόνο το όνομα του συγκεκριμένου παίκτη, στοίχημα είναι γενικότερα η πρόθεσή μας να αποκτήσουμε έναν πολύ καλό παίκτη στη θέση «4». Αν είναι ο Ουάιτ (λευκός) ή ο Μπλακ (μαύρος), θα το δούμε. Πρόθεσή μας πάντως είναι να βρούμε έναν καλό παίκτη που να ταιριάζει στα πλάνα του προπονητή. Αν δεν έρθει ο Ουάιτ, θα έρθει ένας εξίσου καλός παίκτης που θα γουστάρει να παίξει στον ΑΡΗ».

Για τη φιλοσοφία του Πρίφτη να επιλέγει παίκτες με καλό χαρακτήρα που θέλουν να αγωνιστούν στον ΑΡΗ: «Αυτή είναι και η δική μας φιλοσοφία. Θέλουμε εκτός από πολύ καλός παίκτης, να είναι παίκτης ομάδας, να αγαπάει και να σέβεται την ομάδα που τον πληρώνει. Είναι πολύ βασικό αυτό για εμάς. Δεν φτάνει μόνο η ικανότητα για ένα παίκτη, πρέπει να διαθέτει κι άλλα χαρακτηριστικά». 

Για τους παίκτες που έχουν ήδη αποκτηθεί: «Τα αγωνιστικά θέματα τα χειριζόμαστε μαζί με τον πρόεδρο, τον κ. Αρβανίτη και τον κ. Γαλιλαία. Εχουμε φτιάξει ένα πάρα πολύ καλό τιμ, με ανθρώπους εξαιρετικούς που γνωρίζουν πολύ καλά το άθλημα. Για τους παίκτες που έχουμε κλείσει, φυσικά μεγάλο ρόλο έχει παίξει και ο ιδιοκτήτης, ο κ. Λάσκαρης, γιατί χωρίς χρήματα δεν γίνεται τίποτα».

Για το μπάτζετ της φετινής σεζόν: «Είναι ανεβασμένο σε σχέση με το περσινό, αλλά μέσα σε νορμάλ πλαίσια. Ο ΑΡΗΣ έχει κι άλλες υποχρεώσεις τις οποίες πρέπει να τηρούμε απαρέγκλιτα». 

Για την αντιμετώπιση που έχει ο ΑΡΗΣ από παίκτες και ατζέντηδες με την παρουσία του κ. Λάσκαρη στα κοινά της ομάδας: «Εχουμε πολύ καλή συνεργασία με την αγορά. Ολος ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι πλέον ο ΑΡΗΣ έχει αλλάξει σελίδα. Αυτό μας κάνει τη ζωή ευκολότερη αλλά ταυτόχρονα μας γεμίζει με ευθύνες. Τώρα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στις επιλογές μας και φυσικά να προσέξουμε την επένδυση του ιδιοκτήτη. Για να συνεχίσει να υπάρχει και να υλοποιηθούν τα τεράστια όνειρα που έχει για τον ΑΡΗ».

Για το αν έχει μπει το «σαράκι» του ΑΡΗ στον νέο μεγαλομέτοχο: «Εχει μπει για τα καλά και είναι ζεστός περισσότερο και από εμάς τους συνεργάτες του. Εμείς προσπαθούμε να μην… καεί. Εχει πάρα πολύ μεγάλα όνειρα για τον ΑΡΗ. Αυτό μας δημιουργεί πολύ μεγάλη ευθύνη. Ο κόσμος της ομάδας έχει δικαιολογημένα προσδοκίες και γνωρίζει το άθλημα. Το μπάσκετ μην ξεχνάμε γεννήθηκε μέσα από τον ΑΡΗ. Είναι ιδιαίτερος κόσμος και δεν μπορούμε να τον κοροιδέψουμε. Γι’ αυτό είμαστε προσεκτικοί και φειδωλοί στις κινήσεις μας». 

Για τον χαρακτήρα του κ. Λάσκαρη: «Παθιάζεται και θέλει να πετύχει με ότι ασχολείται. Θα το δείτε αυτό και του χρόνου. Να είστε σίγουροι ότι θα τον βλέπετε συχνά και στο “Nick Galis Hall”». 

Για τη δημιουργία της νέας ομάδας και τις ικανότητες του Πρίφτη να διαχειριστεί τις πολλές προσθήκες: «Ο προπονητής έχει την εμπειρία να ανταπεξέρθει σε αυτό το έργο. Εμείς θα είμαστε κοντά του και θα τον στηρίξουμε. Εχω πει ότι είναι μέσα στους τρεις καλύτερους Ελληνες προπονητές. Ότι μας ζητήσει, θα τον στηρίξουμε προκειμένου να πετύχει στο έργο που έχει αναλάβει. Είναι σημαντικό η ομάδα να πετύχει τους στόχους της γιατί μόνο τότε θα φανεί ότι έχουμε κάνει τις σωστές επιλογές. Δεν κάναμε μεταγραφές για να λέμε μόνο ότι τις κάναμε. Πρέπει να παίξουν κιόλας».

Για τις κινήσεις εντυπωσιασμού που θα μπορούσαν να γίνουν: «Παίκτες σαν τον Μπουρούση είναι εγνωσμένης αξίας, αλλά αυτή τη στιγμή ο ΑΡΗΣ έχει άλλα θέματα να λύσει. Υπάρχει μία διοίκηση που πρέπει να βρει τα πατήματά της, να ταιριάξουν οι νοοτροπίες μας, να καλύψουμε τα χρέη και παράλληλα να έχουμε μία ομάδα που θα διεκδικήσει κάποιους στόχους. Εχουμε να κάνουμε πολλά πράγματα στον ΑΡΗ. Η απόκτηση ενός τέτοιου πολύ καλού παίκτη δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία μας αυτή τη στιγμή». 

Για την απόκτηση του Βασίλη Χρηστίδη και άλλων ταλαντούχων παικτών: «Ο Χρηστίδης θα αποκτηθεί σίγουρα. Ο ΑΡΗΣ κοιτάει προς την κατεύθυνση της επένδυσης σε ταλαντούχους παίκτες. Κύρια δουλειά μας είναι μετά τον Σεπτέμβριο να ασχοληθούμε πάρα πολύ με τις ακαδημίες της ομάδας, να τις οργανώσουμε έτσι ώστε να αναπτυχθεί ο ΑΡΗΣ και να ξαναγίνει μεγάλος. Είναι ήδη μεγάλος, αλλά για να ξαναγίνει πάρα πολύ μεγάλος όπως στο παρελθόν χρειάζεται οργάνωση κι εκτός παρκέ, σε εξωαγωνιστικούς τομείς. Δουλεύουμε όλοι μαζί πάνω σε ένα πλάνο και θα δείτε τις κινήσεις μας εν καιρώ».

Για το ρόλο του στη διοίκηση της ΚΑΕ: «Μαζί με τον κ. Αρβανίτη θα εκπροσωπώ τον ΑΡΗ στην Αθήνα αλλά θα έρχομαι και στη Θεσσαλονίκη 7-10 μέρες κάθε μήνα». 

Για την παρουσία του Νίκου Γκάλη στα κοινά του ΑΡΗ: «Προσωπικά δεν έχω επαφή μαζί του, αλλά έχουν άλλοι στη διοίκηση και οποιαδήποτε συνεργασία πέρα από το “Nick Galis Cup” θα ανακοινωθεί από τον κ. Λάσκαρη».

Για το πότε θα μιλήσει ο μεγαλομέτοχος του ΑΡΗ: «Γνωρίζει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο να τον ακούσει και όταν θα έρθει η ώρα θα δοθεί μία συνέντευξη Τύπου για όλους και για όλα».

Για τους στόχους της επόμενης σεζόν: «Δεν θέλω να μιλήσω συγκεκριμένα για στόχους γιατί θα δημιουργηθεί άγχος στην ομάδα. Εχουμε δημιουργήσει μία καινούρια ομάδα που στελεχώνεται από την αρχή σε πάρα πολλούς τομείς. Αυτό που θέλουμε είναι ο ΑΡΗΣ να παίξει καλύτερο μπάσκετ από πέρσι, να βγάζει υγεία, να είναι μία ομάδα που θα τη χαρεί ο κόσμος. Αν τα κάνουμε όλα αυτά, θα έρθει ως φυσική συνέχεια και η επίτευξη των βαθμολογικών μας στόχων. Είναι λάθος τώρα να λέμε θα βγούμε πρώτοι ή δεύτεροι. Πρώτα πρέπει να κάνουμε αυτά που προανέφερα, να βάλουμε κάτω το κεφάλι και να δουλέψουμε και ύστερα θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ ο κόσμος που θα έρχεται στο γήπεδο να γουστάρει. Κάνουμε κινήσεις ώστε τα Σάββατα που θα παίζουμε, οι φίλαθλοι να φεύγουν ικανοποιημένοι από αυτά που βλέπουν τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ».

Για την ταλαιπωρία του ΑΡΗ και του κόσμου του τα τελευταία χρόνια: «Ταλαιπωρήθηκε όντως πολύ η ομάδα, αλλά ταλαιπωρήθηκαν και οι άνθρωποι που διοικούσαν. Ο κ. Αρβανίτης και οι συνεργάτες του έκαναν μεγάλο αγώνα. Ο ΑΡΗΣ είναι τυχερός γιατί έχει δίπλα του πολλούς ανθρώπους που τον αγαπάνε και είναι κοντά του στα δύσκολα. Αυτό είναι σημαντικό και δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Προτεινόμενα Άρθρα