Αυτό είναι τεστ!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ευκαιρία για χρήσιμα συμπεράσματα

Η Εθνική ομάδα έδειξε ένα ψήγμα από το πλούσιο ταλέντο της και τις τεράστιες δυνατότητές της στο χθεσινό φιλικό με τη Βοσνία. Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ και βγάζοντας στο παρκέ αρκετές συνεργασίες παρότι ακόμη πολύ νωρίς, έδειξε να βαδίζει σε σωστό δρόμο εν όψει του Ευρωμπάσκετ.

Ασφαλέστερα συμπεράσματα, ωστόσο, θα μπορεί να βγάλει ο Φώτης Κατσικάρης και οι συνεργάτες του απόψε (19:00, ΕΡΤ 2) στο δεύτερο φιλικό του τουρνουά της Πόλης. Ο πήχης ανεβαίνει, καθώς αντίπαλος είναι η οικοδέσποινα Τουρκία, μια ομάδα με πολύ ταλέντο, που θα παίζει και σε ένα μάλλον κατάμεστο «Αμπντί Ιπεκτσί».

Μπορεί από το ρόστερ των «γειτόνων» να απουσιάζουν οι Καντέρ (Θάντερ), Ασίκ (Πέλικανς) και Πρέλτζιτς (Φενέρ), ωστόσο διαθέτουν εξαιρετικούς παίκτες, με κορυφαίο τον… Μοχάμεντ Άλι-όπως μετονομάστηκε ο Μπόμπι Ντίξον που αφού οδήγησε την Καρσίγιακα στον τίτλο πήρε «προαγωγή» για τη Φενέρμπαχτσε, τους ΝΒΑερ Ερσάν Ιλιασόβα (Πίστονς) και Φουρκάν Αλντεμίρ (Σίξερς), παίκτες με εμπειρίες όπως οι Γκιουλέρ, Σαβάς, Ερντέν και Μπαλμπάι, αλλά και άλλους με πλούσιο ταλέντο από τις «χρυσές» νέες φουρνιές της χώρας, όπως οι Οσμάν, Κορκμάζ, Κοσούτ και Γκιουβέν.

Όσο όμως υπολογίζει η ελληνική ομάδα τους Τούρκους, άλλο τόσο και περισσότερο την υπολογίζουν κι αυτοί. «Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς. Αντίπαλός μας είναι μια ομάδα με αστέρια, ονόματα που παίζουν στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θα είναι ένα πολύ καλό τεστ», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας, Εργκίν Αταμάν.

Αυτό είναι για την Εθνική το τελευταίο της φιλικό στο εξωτερικό, αφού θα ακολουθήσουν δύο τουρνουά επί ελληνικού εδάφους, 21-23 Αυγούστου στην Ξάνθη και 27-29 του ίδιου μήνα στο ΟΑΚΑ.

Προτεινόμενα Άρθρα