«Από τα φαβορί η Ελλάδα για Ευρωμπάσκετ»

από AllAboutARIS

Εμφανώς ικανοποιημένος από την εικόνα της Τουρκίας στη νίκη με 71-53 επί της Λιθουανίας για το τουρνουά «Ακρόπολις» ήταν ο Εργκίν Αταμάν περιμένοντας πλέον το πιο δύσκολο τεστ, την Παρασκευή απέναντι στην Ελλάδα.

«Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για μας. Θέλουμε σε αυτό το τουρνουά να δοκιμάσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας εν όψει του Ευρωμπάσκετ. Παίξαμε πολύ επιθετική άμυνα, που δημιούργησε προβλήματα στην επιθετική λειτουργία στη Λιθουανία. Είχαμε κακά ποσοστά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος βελτιωθήκαμε πολύ», ανέφερε ο Τούρκος τεχνικός.

Όσο για τον αγώνα με την Εθνική την Παρασκευή, είπε: «Τώρα κοιτάζουμε το παιχνίδι με την Ελλάδα. Η ελληνική ομάδα έχει πολλούς αστέρες. Ίσως είναι από τα φαβορί για το Ευρωμπάσκετ. Στην Κωνσταντινούπολη είχαμε παίξει πολύ καλά και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όπως μπορούμε και την Παρασκευή. Τώρα η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα έδρας. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παίξουμε το μπάσκετ που μπορούμε».

Ο προπονητής των ηττημένων, Γιόνας Καζλάουσκας, είδε τη χρησιμότητα του φιλικού που ανέδειξε αδυναμίες της ομάδας του. «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς. Τίποτα δεν πήγε καλά. Ήταν το πρώτο ουσιαστικά παιχνίδι του Βαλανσιούνας μετά από δύο εβδομάδες και θέλαμε να τον «βρούμε» για την πάσα, για το σουτ. Είχε παίξει. Κάναμε πολλά λάθη, 23 συνολικά, είχαμε πρόβλημα να περάσουμε το μισό του γηπέδου και δώσαμε στους αντιπάλους μας πολλές δεύτερες ευκαιρίες, παίρνοντας 17 πόντους μέσα από αυτές».

Προτεινόμενα Άρθρα