Αύριο τζάμπολ στα "Μαυροσκούφεια" (vids)

από AllAboutARIS

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνέντευξη τύπου για τα 25α Μαυροσκούφεια τα οποία ξεκινάνε αύριο στο "Nick Galis Hall" με την συμμετοχή του ΑΡΗ και άλλων επτά ομάδων.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης Γιώργος Πουρσανίδης τόνισε για τα “Μαυροσκούφεια”: “Όπως γνωρίζεται όλοι το τουρνουά γίνεται στην μνήμη του Συμεών Μαυροσκούφη, ενός υπηρέτη του μπάσκετ, του πρώτου Έλληνα διεθνή διαιτητή, ο οποίος ήταν παρών στην ιδρυτική πράξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας το 1932, του προπονητή, του αθλητή, του καθηγητή φυσικής αγωγής. Πρώτη φορά διοργανώθηκαν το 1991, ο Στέλιος Συμεωνίδης ήταν ο εμπενυστής του τουρνουά και ο Σύνδεσμος αποφάσισε να τον τιμήσει.Φέτος πραγματοποιούνται με την συμμετοχή 8 ομάδων, του ΑΡΗ, του Ηρακλή, του Κολοσσού Ρ., των Τρικάλων, του Κόροιβου Αμαλιάδας, της Καβάλας, του Απόλλωνα Πατρών, της Κούζοφ από την Γεύγελη. Ευχαριστούμε όλες τις ομάδες για την συμμετοχή στο αρχαιότερο τουρνουά που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω επίσης τον ΑΡΗ που συμφώνησε να γίνει το τουρνουά στο “Nick Galis Hall”, ευχαριστούμε την ΕΟΚ και την Περιφέρεια Μακεδονιάς, την ΧΑΝΘ που βοηθάει δίνοντας το γήπεδο της για προπονήσεις των ομάδων. Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς μας και θέλω να τονίσω ιδιαίτερα τον εθελοντισμό, ευχαριστώ τους εθελοντές μέσα από την καρδιά μου.
Ο Σύνδεσμος έχει έτος ίδρυσης το 1969, αριθμούμε 180 μέλη, τα 153 ενεργά και τα 27 μη ενεργά. Από τα 153 τα 45 είναι Εθνικής κατηγορίας.
Δεν κάνουμε μόνο τα “Μαυροσκούφεια”, πραγματοποίησαμε πέρυσι τουρνουά εφήβων τα Χριστούγεννα και θα το κάνουμε και φέτος, η ΧΑΝΘ ήδη προθυμοποιήθηκε για να μας δώσει το γήπεδο” ενώ πρόσθεσε: “Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για διπλά Μαυροσκούφεια, σε δύο γήπεδα και να κάνουμε μικρό και μεγάλο τελικό. Αλλά ο Π.Α.Ο.Κ. πήγε σε άλλο τουρνούά και έτσι αποφασίσαμε να πάμε όλες τις ομάδες στο “Nick Galis Hall”. Είχαμε προσκαλέσει και άλλη μία ομάδα, η οποία όμως θα είναι στο εξωτερικό”.

Το παρών στην συνέντευξη τύπου έδωσε και η κόρη του Συμεών Μαυροσκούφη η οποία τόνισε: “Νιώθω περηφάνια, συγκίνηση. Ευχαριστώ τον Σύνδεσμο για την διεξαγωγή του τουρνουά προς τιμήν του πατέρα μου, ο οποίος ήταν ένας άνθρωπος που υπηρέτησε το μπάσκετ, με ήθος, με συνέπεια, με πάθοσ, το οποίο αγαπησε και άφησε το στίγμα του. Πιστεύω ότι του τουρνούα θα έχει επιτυχία”.
Εύχομαι να συνεχιστεί για πολλά χρόνια”.

Το οριστικό πρόγραμμα των αγώνων είναι το κάτωθι:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ’25ων ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΕΙΩΝ 2015′
11 ΣΕΠΤ 2015
1ΟΣ Αγώνας, ώρα 14.00 ομάδες ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
2ος Αγώνας, ώρα 16.15 ομάδες ΚΑΒΑΛΑ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ
3ος Αγώνας, ώρα 18.30 ομάδες ΑΡΗΣ – KOZUV
4ος Αγώνας, ώρα 20.45, ομάδες ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ – ΤΡΙΚΑΛΑ
12 ΣΕΠΤ 2015
1ΟΣ Αγώνας, ώρα 14.00 ομάδες ΗΡΑΚΛΗΣ – KOZUV
2ΟΣ Αγώνας, ώρα 16.15 ομάδες ΚΑΒΑΛΑ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ
3ος Αγώνας, ώρα 18.30 ομάδες ΑΡΗΣ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ
4ος Αγώνας, ώρα 20.45 ομάδες ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ
13 ΣΕΠΤ 2015
1Ος Αγώνας, ώρα 14.00 ομάδες ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ
2ος Αγώνας, ώρα 16.15 ομάδες ΚΑΒΑΛΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ
3ος Αγώνας, ώρα 18.30 ομάδες ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

1)Η τιμή εισιτηρίου είναι 3 ευρώ (ένα εισιτήριο την ημέρα και για όλα τα παιχνίδια αυτής).
2)Η προπώληση εισιτηρίων για όλες τις ημέρες των αγώνων θα λάβει χώρα τις ημέρες Δευτέρα (7.9.2015), Τρίτη (8.9.2015) και Τετάρτη (9.9.2015) από τις 11.00 πμ μέχρι τις 14.00 μμ στη θύρα 6 (μπροστά από την κεντρική είσοδο για τη σάλα ‘NICK GALIS HALL’).
3)Τις ημέρες των αγώνων, η είσοδος θα γίνεται: α)από τις θύρες 6, 7 και 8 (διάθεση εισιτηρίων) και β)μπροστά από την κεντρική θύρα για τη σάλα ‘NICK GALIS HALL’ (προσκλήσεις – οι οποίες ισχύουν όλες για το παραπάνω οριστικό πρόγραμμα).

Χορηγός επικοινωνίας του τουρνουά είναι το AllAboutARIS.com αλλά και το Libero FM.

Προτεινόμενα Άρθρα