Συνάντηση ΕΣΑΚΕ με ΠΣΑΤ

από AllAboutARIS

Αντικείμενο της συνάντησης των τριών πλευρών , η συζήτηση και η διαμόρφωση κοινού πλαισίου αρχών και κανόνων για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών Τύπου στις αγωνιστικές δραστηριότητες των ομάδων της Basket League, με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ.

Όσον φορά την είσοδο στους χώρους δημοσιογραφικής εργασίας, ξεκαθαρίστηκε πως ισχύουν οι ταυτότητες Μελών Ενώσεων και του ΠΣΑΤ, ενώ για τους υπόλοιπους η ευθύνη ανήκει στους υπευθύνους Τύπου – Επικοινωνίας των ΚΑΕ.

Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα αποτροπής πρόσβασης μη δημοσιογράφων στους χώρους εργασίας των ΜΜΕ και ενημέρωσης του ΠΣΑΤ για συμπεριφορές παραβατικότητας από δημοσιογράφους κατά την παρουσία τους στους χώρους εργασίας.

Τονίστηκε, επίσης, η αναγκαιότητα διασφάλισης της επαγγελματικής επάρκειας για τους απασχολούμενους στα Γραφεία Τύπου των ΚΑΕ, καθώς επίσης και η δυνατότητα αναγνώρισης της σχετικής προϋπηρεσίας. Θέληση του ΠΣΑΤ είναι να υπάρξει πρωτοβουλία για νέα νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά τη δυνατότητα ασφάλισης των επαγγελματιών δημοσιογράφων στα Γραφεία Τύπου – Επικοινωνίας των ΚΑΕ στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ.

Στη συνάντηση, από πλευράς του Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, ήταν ο πρόεδρος Σωτήρης Τριανταφύλλου, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Θεόδωρος Νταβέλος, η Β΄ Αντιπρόεδρος Χριστίνα Αμερικάνου και ο Γενικός Γραμματέας Φώντας Χήτας.

Το «παρών» από πλευράς Λίγκας και ΚΑΕ έδωσαν ο υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του ΕΣΑΚΕ, Δαμιανός Παπαχατζής και οι υπεύθυνοι Γραφείων Τύπου – Επικοινωνίας, Χρήστος Μπαφές (Ολυμπιακός), Νίκος Μπουρλάκης (Παναθηναϊκός), Γιώργος Νικολάου, Αλέξανδρος Κοζαρίδης (ΑΕΚ), Παναγιώτης Χορόζογλου (ΠΑΟΚ), Γιώργος Παπαγεωργόπουλος (Τρίκαλα), Στεφανία Μπρούγος (Κηφισιά) και Νίκος Τζανιδάκης (Ρέθυμνο).

Προτεινόμενα Άρθρα