"O Γκάλης και ο ΑΡΗΣ ένωσαν τη Ελλάδα"

από AllAboutARIS

Για τον Νίκο Γκάλη αλλά και το τουρνουά προς τιμήν του μίλησαν ο προπονητής και ο αρχηγός του ΑΡΗ.

Αναλυτικά τα όσα είπαν οι Πρίφτης και Μούρτος:

Πρίφτης
“Καλωσορίζω με τη σειρά μου τις ομάδες. Είναι χαρά και τιμή για όλους που συμμετέχουμε σε αυτό το τουρνουά Είναι μία ιδέα που υπήρχε για πολλά χρόνια. Πέρσι ξεκίνησε και φέτος καθιερωνέται. Ο Νίκος Γκάλης είναι μία προσωπικότητα που ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια του αθλητισμού και της Ελλάδας. Για μας θα αποτελέσει ένα καλό τεστ προκειμένου να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι με την έναρξη της σεζόν. Θέλω να ευχηθώ σε όλους να απολαύσουν αυτό το τριήμερο”.

Για τη δουλειά που έχει γίνει ως τώρα στην ομάδα και τι θέλει να προσθέσει: “Είμαι 4 μέρες στην Θεσσαλονίκη κοντά στην ομάδα. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από το τεχνικό τιμ και νομίζω ότι έχουν εδραιωθεί κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας. Αναμφίβολα όμως παραμένουμε μία καινούρια ομάδα και χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να δουλέψουμε ώστε να βρούμε τη χημεία μας και εντός αλλά κι εκτός γηπέδου. Έχουμε πολύ καλά συστατικά και οι παίκτες που αποκτήσαμε θα μας δώσουν μεγαλύτερη ποιότητα. Η δουλειά στη χημεία δεν τελειώνει ποτέ”.

Για την αγωνιστική αξία του Νίκου Γκάλη: “Ο Γκάλης ήταν μέσα στο γήπεδο μία τεράστια προσωπικότητα. Το μπάσκετ ήταν λίγο διαφορετικό τότε. Περνώντας τα χρόνια, η δουλειά των προπονητών έχει αλλάξει και το μοντέλο του παίκτη-ηγέτη έχει αλλάξει. Παίκτες όπως ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκάς κάνουν περισσότερα πράγματα από το να σκοράρουν. Ο Νίκος Γκάλης ήταν χαρισματικός αθλητής, με ήθος ο οποίος μαζί με τον ΑΡΗ ένωσε τον ελληνικό πληθυσμό για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και νομίζω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό η τότε πορεία του ΑΡΗ διαμόρφωσε την μπασκετική κουλτούρα του Έλληνα φίλαθλου”.

Μούρτος
“Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι. το τουρνουά έχει ιδιαίτερη σημασία για μας. Καταρχήν γιατί τιμούμε τον Νίκο Γκάλη και θα παίξουμε μπροστά του και γιατί είναι ένα καλό τεστ για μας. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο”.

Προτεινόμενα Άρθρα