Τα… σπάει στις βολές

από AllAboutARIS

Οι βολές ήταν χθες η… αχίλλειος φτέρνα του ΑΡΗ κόντρα στην Τραμπζονσπόρ, με τους "κίτρινους" να πληρώνουν την αστοχία τους ενώ και ο μέρος όρος τους δεν είναι κολακευτικός των δυνατοτήτων των παικτών. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ: Σταμάτης Μουρελής

Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για ψυχολογία και πως οι χαμένες βολές είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσει ο κάθε παίκτης, όμως χθες ήταν… γενικό το κακό. Ο ΑΡΗΣ είχε 14/24 βολές και το κακό ποοσοστό 58,3% την ίδια στιγμή που η Τραμπζονσπόρ είχε 12/14 και 85.7%. Η διαφορά λοιπόν είναι οχτώ βολές, αριθμός που μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα και να επηρεάσει το τελικό 74-71.
Οι “κίτρινοι” ήταν σαφέστατα βελτιωμένοι τον προηγούμενο αγώνα τους για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1, όπου είχε 17/23 βολές και ποσοστό 73,9% γνωρίζοντας την ήττα με 70-76, ενώ την αστοχία τους δεν την πλήρωσαν στον αγώνα του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο. Εκεί όπου είχαν 13/19 βολές και 68% σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες με το τελικό 64-61 να δίνει την πρόκριση.
Πάντως ο μέσος όρος των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη από την γραμμή των ελευθέρων βολών είναι μόλις 66%, ποσοστό το οποίο πρέπει να ανέβει σημαντικά στα επόμενα παιχνίδια.

Προτεινόμενα Άρθρα